Tijd en klokken downloads

Klokken grote woordkaarten

9 pagina’s met klokken en andere plaatjes die betrekking hebben op het thema tijd. In totaal 18 woordkaarten met de woorden:
koekoeksklok, klok, stopwatch, staande klok, kookwekker, zandloper, horloge, wekker, digitale wekker, mantelklok, zakhorloge, slingerklok, dag, nacht, kerkklok, klokkijken, opstaan, bedtijd.

Grote woordkaarten met tijdsaanduidingen in cijfers.

6 pagina’s met foto’s van klokken. Het gaat bij deze kaarten om de tijdsaanduiding. Deze is in cijfers aangegeven.

Grote woordkaarten met tijdsaanduidingen in woorden.

6 pagina’s met foto’s van klokken. Het gaat bij deze kaarten om de tijdsaanduiding. Deze is in woorden aangegeven.

Fotomemory van klokken met tijdsaanduiding.

2 pagina’s met foto’s van klokken met een tijdsaanduiding van 1 t/m 12 uur. Print de pagina’s 2 x uit en maak er een memoryspel van. je kan ook een spel maken in combinatie met de plaatjes van klokken. Zie het bestand hieronder.

Memory van plaatjes van klokken

2 pagina’s met plaatjes van klokken met een tijdsaanduiding van 1 t/m 12 uur. Print de pagina’s 2 x uit en maak er een memoryspel van. je kan ook een spel maken in combinatie met de fotoklokken. Zie het bestand hierboven.

Memory van foto’s van klokken

2 pagina’s met foto’s van klokken. Print de pagina’s 2x uit en maak er een memoryspel van.

Kleine versie van het fotomemoryspel

Print deze pagina 2 x uit en maak er een memoryspel van. Maak er een werkblad van door de pagina 2 x af te drukken en de pagina door de helft of in drie rijen van vier plaatjes te knippen. De kinderen zoeken dezelfde plaatjes bij elkaar.

Zoek en kleur dezelfde klok

Werkblad waarbij de kinderen de klok in het hok vooraan zoeken in het rijtje. Ze omcirkelen of kleuren het juiste plaatje.

Zoek en kleur dezelfde tijd 01

Werkblad waarbij de kinderen de klok in het hok vooraan zoeken in het rijtje. Ze omcirkelen of kleuren het juiste plaatje. Er zijn twee werkbladen in deze vorm beschikbaar. In twee werkbladen worden hele uren gevraagd. In werkblad 1; 1uur, 4 uur, 10 uur, 3 uur, 6 uur, en 12 uur

Zoek en kleur dezelfde tijd 02

Werkblad waarbij de kinderen de klok in het hok vooraan zoeken in het rijtje. Ze omcirkelen of kleuren het juiste plaatje. Er zijn twee werkbladen in deze vorm beschikbaar. In twee werkbladen worden hele uren gevraagd. In werkblad 2; 2 uur, 7 uur, 5 uur, 8 uur, 9 uur en 11 uur.

Klokken memory van plaatjes

Print deze pagina 2 x uit en maak er een memoryspel van. Maak er een werkblad van door de pagina 2 x af te drukken en de pagina door de helft of in drie rijen van vier plaatjes te knippen. De kinderen zoeken dezelfde plaatjes bij elkaar.

Tijd tekenen 01

De kinderen lezen de klok af en schrijven het juiste cijfer onder de klok.

Tijd tekenen 02

De kinderen kijken naar het cijfer onder de klok en tekenen de wijzers op de juiste plek.

Hoe laat is het 01?

De kinderen lezen de tijd op de klok en omcirkelen het juiste cijfer. Er zijn 2 werkbladen beschikbaar waarbij alle tijdsaanduidingen worden genoemd.

Hoe laat is het 02?

De kinderen lezen de tijd op de klok en omcirkelen het juiste cijfer. Er zijn 2 werkbladen beschikbaar waarbij alle tijdsaanduidingen worden genoemd.

Wekker

Plaatje van een grote wekker waarbij een aantal cijfers missen. De kinderen kunnen de cijfers op de juiste plek stempelen of schrijven. Kopieer de wekker op dik papier en zet dikke stippen op de rand. Laat de kinderen de stippen prikken met een prikpen en laat ze op de stippen borduren.

Tijdmannetje

De kinderen stempelen de ontbrekende cijfers op de klok.

Zelf een klok maken

Lege klok

Lege klok met cirkels op de plekken waar de cijfers moeten komen.

Cijfers voor de lege klok

Cirkels met cijfers die op de lege klok moeten komen. Zie bovenstaand bestand.
De kinderen knippen de cijfers uit en plakken ze op de juiste plek op de lege klok.

Woorden van de cijfers voor de lege klok

Cirkels met woorden van de cijfers die op de lege klok moeten komen. Zie bovenstaand bestand. De kinderen knippen de cijfers uit en plakken ze op de juiste plek op de lege klok.