Sinterklaasspellen

Sinterklaas Getallenlijnspel

Bezorg het cadeau

Voorbereiding

Print de kaartjes, knip ze los en plastificeer ze. Om het spel te spelen leg je de schoorsteenkaartjes op volgorde van de getallenlijn. Aan het begin en eind van de getallenlijn leg je één van de speelkarakters. Zij bepalen straks de positie van het gekozen getal. De cadeaukaartjes bewaar je op een stapeltje bij het spel.

Het spel spelen

De leerkracht kiest een getal uit de getallenlijn en houdt deze in gedachten. De kinderen moeten nu gaan raden welk getal het is. Ze mogen steeds één getal noemen waarbij de leerkracht moet antwoorden met lager of hoger. Wanneer het getal lager is verplaatsen de leerlingen het rechter speelfiguur naar dit getal. Wanneer het getal hoger is, verplaatsen de leerlingen het linker speelfiguur naar dit getal. Zo worden de keuzemogelijkheden steeds meer beperkt en wordt het makkelijker om het juiste getal te raden. Als het getal geraden is leggen de kinderen er een cadeaukaartje op en start het spel opnieuw door de speelfiguren weer terug te leggen en een nieuw getal in gedachten te nemen.

Sinterklaas tel- en cijferkwartet

Print de kaarten, knip ze uit en voorzie ze van een achterkant om de doorschijnen te voorkomen. Schud de kaarten, geef elke speler er vier en leg de overige kaarten op een stapel. Spelers gaan elkaar bevragen om zo een kwartet te kunnen maken. Spelers mogen elkaar alleen bevragen als zelf een kaart van de gevraagde kaart in handen hebben. Als een speler een kaart niet heeft, mag de vrager een kaart van de stapel pakken. De speler die de meeste kwartetten heeft, is de winnaar van het spel.

 

Sinterklaas reeksenspel

Sinterklaas en de pieten proberen door het doolhof te komen om zo pakjes te kunnen bezorgen. Ze moeten de reeks volgen die bovenaan de pagina wordt aangegeven. Geef kinderen fiches en laat ze de route neerleggen. Je kunt het spel ook lamineren en met Stabilo woody of whiteboardmarker de weg laten tekenen. De download bevat in totaal 11 kaarten.

Sinterklaas verhalenbingo

Download hier de uitleg en het verhaal behorend bij de verhalenbingo.

Sinterklaas Memory versie 1

Druk de memory twee keer af, knip de kaarten uit en lamineer ze. Voorzie de kaarten van achterkanten om doorschijnen te voorkomen. De kinderen kunnen in groepjes memory spelen of laat de kinderen zelfstandig een parenwerkje doen.

 

Sinterklaas Memory versie 2

Memory met achterkanten. Druk de memory twee keer af, knip de kaarten uit en vouw dubbel. Lamineer de kaarten, en je kunt direct beginnen met het spelen van memory.

 

Sinterklaas Memory versie 3

Memory met egale achterkanten. Druk de memory twee keer af, knip de kaarten uit en vouw dubbel. Lamineer de kaarten, en je kunt direct beginnen met het spelen van memory.