Pasen digibordlessen

Digibordles Pasen seriëren

In deze les geven de kinderen aan welk ei het lichtst of juist het donkerste is. Vervolgens geven ze aan welke rij goed staat van licht naar donker of van donker naar licht. Eerst met drie eieren en later wordt het niveau opgeschroefd en moeten de kinderen een logische volgorde maken van 5 eieren die van licht naar donker gaan of van donker naar licht.digibordles_pasen02

Digibordles eieren tellen

Deze les is in 2 niveaus. In het makkelijke niveau tellen de kinderen de eieren in het mandje. In het moeilijke niveau tellen de kinderen de eieren die verdeeld zijn over twee mandjes bij elkaar op. De les is ontwikkeld i.s.m. juf Marije. Deze digibordles gebruikt Microsoft Powerpoint 2007 of hoger.

eierentellen01

 

HD-Bord-les paastak met eieren

De les bestaat uit 2 pagina’s. Op de eerste pagina zie je een paastak met 8 gekleurde eieren. Je kunt verschillende spelletjes spelen met de kinderen aan de hand van dit plaatje. Tel hoeveel rode, blauwe, groene en gele eieren er zijn. Je kunt er eieren bij laten tekenen of cijfers in de eieren laten schrijven.
De 2e pagina is dezelfde paastak maar dan geheel kaal. Door middel van plaatsbepaling kan je de paastak laten vullen. Hang aan ei aan het draadje meest links, de hoogste tak, in het midden etc.
Je kan de kinderen de eieren laten tekenen maar in het programma zit ook een autovormenfunctie. Laat ze de eieren tekenen met deze functie en je kunt dan ook nog opdrachten over de grootte van het ei geven. Geef de eieren ook nog kleuren en klaar!
Met een echte paastak kan deze les natuurlijk ook!
(voor het Heutink HD-Bord digitale schoolbord)

 

HD-Bord-les luister hoeveel

Het ei aan de bovenkant van de blz is voorzien van een geluidsfragment. Daar is te horen hoeveel keer het ei op het scherm moet komen te staan. De kinderen luisteren naar de opdracht en zetten de eieren vervolgens onder elkaar op het digibord. Maak de eieren na op papier en speel dit speel in de kring om het concreet te maken. (voor het Heutink HD-Bord digitale schoolbord)

HD-Bord-les Maak het ei af

Het ei moet weer net zo worden als het ei links. (voor het Heutink HD-Bord digitale schoolbord)

HD-Bord-les van klein naar groot

Waar staan de eieren goed in een rij van groot naar klein, of van klein naar groot?
Kleur het middelste ei groen, het kleinste ei paars, het grootste oranje etc. Welke eieren hebben dezelfde maat. Geef alle eieren die dezelfde maat hebben ook dezelfde kleur. (voor het Heutink HD-Bord digitale schoolbord)