Bouwen downloads

Woordkaarten gereedschap / bouwen groot

20 woordkaarten, 10 pagina’s, 2 woordkaarten met de woorden: de hamer, de zaag, de rolmaat, de kwast, de schroef, de spijker, de bijl, de schroevendraaier, de tang, de moersleutels, de schaaf, de handboor, de bankschroef, de moeren, de gereedschapgordel, de boormachine, het plamuurmes, de bouten, de ijzerzaag en de gereedschapskist.

 

Woordkaarten  gereedschap / bouwen klein

21 woordkaarten, 7 pagina’s met 3 woordkaarten per pagina met de woorden: de hamer, de zaag, de rolmaat, de kwast, de schroef, de spijker, de bijl, de schroevendraaier, de tang, de moersleutels, de schaaf, de handboor, de bankschroef, de moeren, de gereedschapgordel, de boormachine, het plamuurmes, de bouten, de ijzerzaag, de verfroller en de gereedschapskist.

Woordkaarten torens groot

10 woordkaarten met verschillende torens: Eiffeltoren, Big Ben, toren van Pisa, minaret, fabriekstoren, verkeerstoren, wolkenkrabber, kasteeltoren, vuurtoren en een pagode. Deze woordkaarten zijn geinspireerd op het boek: Er was eens een vosje van Gitte Spee.

Huis met puntdak

Gebruik het huis als sjabloon of voor diverse knutselprojecten

Huis met trapgevel

Gebruik het huis als sjabloon of voor diverse knutselprojecten

 

Huis met dak metselen

Download het baksteenpapier en het dakpanpapier en meet rij voor rij de juiste afmeting en zorg dat de kinderen de stenen in verband metselen. Neem ze mee naar een stenen muur, maak foto’s en leg deze ter illustratie op de knutseltafel. Download het dakpanpapier en laar de kinderen de juiste maat voor het dak knippen. Dit kan in een keer of per rijtje.

Huis metselen

Download het baksteenpapier en het dakpanpapier en meet rij voor rij de juiste afmeting en zorg dat de kinderen de stenen in verband metselen. Neem ze mee naar een stenen muur, maak foto’s en leg deze ter illustratie op de knutseltafel. Laat de kinderen zelf een dak knippen van het dakpanpapier. Dit kan op verschillende manieren. Onderzoek met de kinderen wat voor een daken er zoal zijn.

Huis metselen

Download het baksteenpapier en het dakpanpapier en meet rij voor rij de juiste afmeting en zorg dat de kinderen de stenen in verband metselen. Neem ze mee naar een stenen muur, maak foto’s en leg deze ter illustratie op de knutseltafel.
Download het dakpanpapier en laar de kinderen de juiste maat voor het dak knippen. Dit kan in een keer of per rijtje.

 

Baksteenpapier rood

Gebruik het papier voor diverse knutselprojecten.

 

Baksteenpapier grijs

 

Dakpanpapier oranje

Gebruik het papier voor diverse knutselprojecten.

Dakpanpapier grijs

 

Baksteenpapier losse reepjes

Gebruik deze download voor het metselen van een huis. Bekijk de knutselpagina voor de uitwerking van deze knutselactiviteit.

Bouwkaarten voorbeeld

Gebruik de voorbeeldkaarten om kinderen opdrachten te laten maken of om inspiratie te geven.