Schatkist anker vriendjes

Schatkist anker vriendjes sterwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het sterniveau.

“Deze woorden verwijzen naar de basiswoordenschat. Het zijn de kernwoorden die nodig zijn voor het begrijpen van de hoofdlijnen van het ankerverhaal en daaraan gerelateerde activiteiten. Voor allochtone en taalzwakke autochtone kinderen kunt u hieraan extraaandacht schenken door middel van preteaching. Als eerste activiteit in de fase ‘ankerverhaal’ is altijd een steractiviteit opgenomen, waarin deze woorden centraal staan.”

Het gaat om de woorden:  haas, eend, kikker, varken, het gras, het huis, kloppen, kruipen, ziek, de soep, boos, de sprong, de vriendinnen, de vrienden.

Schatkist anker vriendjes maanwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het maanniveau.

“Deze woorden vormen de basis voor een goede verwerking van het ankerverhaal of daaraan gerelateerde activiteiten. Voor de kinderen uit de maangroep gelden deze woorden als centrale doelstelling voor wat betreft woordenschatontwikkeling. In het het ankerverhaal zijn deze woorden in kleur afgedrukt. Dit maakt het makkelijker om tijdens het interactief voorlezen aandacht aan deze woorden te besteden.”

Het gaat om de woorden: de brievenbus, de kaart, de borst, het geschenk, de envelop, bedroefd, de rivier, verlegen, het huisnummer, verliefd, het kunstje, de oever.

Schatkist anker vriendjes zonwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het zonniveau.

“Hierbij gaat het om minder frequente en minder voorstelbare woorden die kinderen krijgen aangereikt met het oog op een optimaal begrip van het ankerverhaal of van daaraan gerelateerde activiteiten. Voor wat meer taalvaardige kinderen gelden deze woorden als een uitdaging voor verdere verdieping van het ankerverhaal.”

Het gaat om de woorden: het boeket, hinkelen, verrast, onder de wil, bezorgen, het hartje, het evenwicht, hoogspringen.

Brief bij bladzijde 28, kikker gaat rijmen

Deze brief hoort bij de activiteit “Kikker gaat rijmen” op bladzijde 28. De tekst is in een kinderhandschrift.

Brief bij bladzijde 28, kikker gaat rijmen

Deze brief hoort bij de activiteit “Kikker gaat rijmen” op bladzijde 28. De tekst is in het lettertype schoolkx_new.