Schatkist anker familie

Schatkist anker familie sterwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het sterniveau.

“Deze woorden verwijzen naar de basiswoordenschat. Het zijn de kernwoorden die nodig zijn voor het begrijpen van de hoofdlijnen van het ankerverhaal en daaraan gerelateerde activiteiten. Voor allochtone en taalzwakke autochtone kinderen kunt u hieraan extra aandacht schenken door middel van preteaching. Als eerste activiteit in de fase ‘ankerverhaal’ is altijd een steractiviteit opgenomen, waarin deze woorden centraal staan.”

Het gaat om de woorden:  het bad, de badkamer, het ontbijt, schilderen, snijden, de wortel, de tomaat, de lip, opbellen, het glas, de emmer, de slaapkamer, de flat, zich aankleden, ’s morgens, ’s avonds.

Schatkist anker familie maanwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het maanniveau.

“Deze woorden vormen de basis voor een goede verwerking van het ankerverhaal of daaraan gerelateerde activiteiten. Voor de kinderen uit de maangroep gelden deze woorden als centrale doelstelling voor wat betreft woordenschatontwikkeling. In het het ankerverhaal zijn deze woorden in kleur afgedrukt. Dit maakt het makkelijker om tijdens het interactief voorlezen aandacht aan deze woorden te besteden.”

Het gaat om de woorden: de bloemkool, de borstel, de familie, de dochter, de zoon, de ouders, kammen, de kwast, inpakken, de paprika, de komkommer, het plakje, de verrassing, Vaderdag, het gesprek, smeren.

Schatkist anker familie zonwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het zonniveau.

“Hierbij gaat het om minder frequente en minder voorstelbare woorden die kinderen krijgen aangereikt met het oog op een optimaal begrip van het ankerverhaal of van daaraan gerelateerde activiteiten. Voor wat meer taalvaardige kinderen gelden deze woorden als een uitdaging voor verdere verdieping van het ankerverhaal.”

Het gaat om de woorden: het dienblad, de lippenstift, klutsen, het madeliefje, de oogschaduw, de paardenbloem, de sering, touwtjespringen, de fotograaf, de nagellak, typen, het masker, vollopen, slank, de toets en de citroen.

Kennismakingsactiviteit “Een pakje van oma Palmboom”

Deze brief hoort bij de kennismaking van het anker familie. Het scheelt je wat tijd, je hoeft ‘m nu niet zelf te schrijven.