Schatkist anker boeken

Kennismaking en Ankerverhaal

Schatkist anker boeken sterwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het sterniveau.
“Deze woorden verwijzen naar de basiswoordenschat. Het zijn de kernwoorden die nodig zijn voor het begrijpen van de hoofdlijnen van het ankerverhaal en daaraan gerelateerde activiteiten. Voor allochtone en taalzwakke autochtone kinderen kunt u hieraan extra aandacht schenken door middel van preteaching. Als eerste activiteit in de fase ‘ankerverhaal’ is altijd een steractiviteit opgenomen, waarin deze woorden centraal staan.”Het gaat om de woorden:
de bladzijde, voorlezen, zielig, achter, grappig, de heks, de laars, onder, de prinses, de soep, het taartje, tussen.

Schatkist anker boeken maanwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het maanniveau.
“Deze woorden vormen de basis voor een goede verwerking van het ankerverhaal of daaraan gerelateerde activiteiten. Voor de kinderen uit de maangroep gelden deze woorden als centrale doelstelling voor wat betreft woordenschatontwikkeling. In het het ankerverhaal zijn deze woorden in kleur afgedrukt. Dit maakt het makkelijker om tijdens het interactief voorlezen aandacht aan deze woorden te besteden.”Het gaat om de woorden:
de computer, de grot, de stift, het zeil, het cijfer, het kunstje, het lijstje, de pech, roeren, de ruit.

Schatkist anker boeken zonwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het zonniveau.
Hierbij gaat het om minder frequente en minder voorstelbare woorden die kinderen krijgen aangereikt met het oog op een optimaal begrip van het ankerverhaal of van daaraan gerelateerde activiteiten. Voor wat meer taalvaardige kinderen gelden deze woorden als een uitdaging voor verdere verdieping van het ankerverhaal.“Het gaat om de woorden:
de kaft, tegen zich aan drukken, de balie, dromen / wensen, in de put zitten, ontbreken, de spekjes, de verzameling.

 

 Ankerpunten

Ankerpunt: Naar de bieb 1

Ankerpunt: Naar de bieb 2

Bij de aanvullende activiteiten vragen ze je om een eenvoudige boekenkast te tekenen op een groot vel papier. De kinderen plakken de boekenkast vol met boekenplaatjes die ze uit een tijdschrift knippen. Als je net zo handig bent in tekenen als ik dan maak je waarschijnlijk dankbaar gebruik van deze download. Vergroot de kast tot A3 formaat.
Er zijn twee boekenkasten beschikbaar. De bovenste kast heeft minder planken. Klik op het plaatje om de kast te downloaden