Juf Myrthe Thema Vervoer

Telkaarten Thema Verkeer

Woordkaarten Thema Verkeer

Sorteerspel thema verkeer

Het sorteerspel bij thema verkeer werkt als volgt: De kinderen krijgen vier grote rondjes: rails, lucht, weg en water. Ze moeten de kleine rondjes sorteren. Welk voertuig vind je waar terug? Ze kunnen het grote rondje bovenaan leggen en de kleine rondjes er onder. Vervolgens kan je vragen stellen als: waar liggen er het meest/minst/evenveel, hoeveel voertuigen rijden op de rails, etc.

Verkeer Telspel

De kinderen moeten de laadbak van de vrachtwagen volladen. Kunnen zij het goede aantal blokjes op de laadbak leggen?

Fantasiekaarten Vervoer

Print de kaarten op A3 formaat en lamineer ze. Laat vervolgens de fantasie van de kinderen de vrije loop! Je kunt met tangram, klei, voertuigen of knutselend aan de slag met deze kaarten.

Volgorde trein

Dit spel bevat een trein met verschillende wagons. Elke wagon heeft een cijfer. Je kunt de kinderen de trein op volgorde laten leggen of door middel van de coöperatieve werkvorm ”in de rij” in de goede volgorde laten staan. Er zijn nog veel meer activiteiten bij de trein te bedenken:

  • het juiste aantal passagiers (dopjes) onder de wagon laten leggen.
  • een wagon uit de trein halen en de kinderen laten benoemen welke wagon er weg is.
  • de wagonnetjes met dezelfde kleur bij elkaar leggen.

 

Verkeersbingo

Print de kaartjes en lamineer ze. Plak ze vervolgens op het rad. De kinderen draaien om en om aan het rad. Wanneer zij het voertuig op hun kaart hebben, leggen zij een dopje (of iets anders) op het plaatje. Wie heeft als eerst zijn kaart vol? Verdieping: bingo spelen met de beginletter. De kinderen leggen geen dopje op het plaatje, maar op de eerste letter van het woord. 

Bingo Verkeersborden

Print de halve verkeersborden 2x uit en plak ze op het rad van Ikea. De kinderen krijgen een bingokaart. Zij draaien aan het rad en kijken of zij de andere helft van het bord op hun kaart hebben. Als dit zo is, mogen zij het verkeersbord op hun kaart plakken. Wie heeft als eerste zijn kaart vol?