Juf Myrthe Thema Sinterklaas

Sinterklaas woordkaarten

Sinterklaas Telkaarten

Sinterklaas domino

Print, lamineer en knip de kaarten los. De kinderen kunnen vervolgens in tweetallen of drietallen domino spelen.

Ontwerp een mijter

Dit activiteitenblad kan op verschillende manieren ingezet worden. Je kunt de kinderen een mijter laten tekenen, knutselen, kleien of met constructiemateriaal laten maken.

Splitsen met de schoorsteen

Je kunt een schoorsteen maken van kartonnen doosjes om bij deze activiteit te gebruiken. De kinderen ervaren wat er gebeurt door de handeling uit te voeren. Voor het handelend werken zijn de bladen met lege schoorstenen geschikt. Er zijn ook een aantal bladen waar al cijfers opstaan. Deze kunnen gebruikt worden door kinderen die hier al aan toe zijn. Laat hen de splitsing met kruidnoten of eventueel uit hun hoofd maken.

Rijmrad Sinterklaas

Hoe leuk is het om aan de slag te gaan met rijmen tijdens de sinterklaasperiode? Leg de kinderen uit wat gedichten zijn en daag hen uit om met het rad zelf aan de slag te gaan. Ze draaien aan het rad en verzinnen vervolgens een rijmwoord bij het plaatje. Kinderen die je uitdaging wilt bieden, kunnen misschien wel een rijmzin bedenken en zo een klein gedichtje maken.

Vormenzakken

Geef de kinderen speelgoedfolders. Laat hen cadeautjes uitknippen en vervolgens in de zak met dezelfde vorm leggen.

Cijferzakken

De kinderen kunnen het goede aantal kruidnoten en/of cadeautjes in de zak leggen. De lege zak kan je zelf aanpassen naar het niveau van de kinderen uit jouw klas. Je kunt deze kaarten ook gebruiken tijdens het kleien. Maak pepernotenklei en laat de kinderen hun eigen pepernoten kleien en vervolgens de zakken vullen.