Juf Myrthe Thema Ridders

Woordkaarten Ridders

Hier vind je de woordkaarten met schrijfletters.

Hier vind je de woordkaarten met blokletters.

Telkaarten Ridders

Cijfers schrijven

Hier oefenen de kinderen het aanwijzend tellen en het schrijven van cijfers t/m 15. Wanneer de kinderen het moeilijk vinden om de cijfers te schrijven, geef hen dan cijferstempels.

Schrijfpatronen

Met deze kaarten oefenen  de kinderen hun fijne motoriek. Laat de kinderen de lijntjes overtrekken, bijvoorbeeld met vijf verschillende kleurtjes.

Fantasiekaarten

De kinderen kunnen deze kaarten bewerken met papier of aanvullen met klei.

Kasteel schrijfkaart

De kinderen schrijven de onderdelen van het kasteel op de lijntjes. De kinderen gebruiken de woordkaarten of de voorbeeldkaart om de woorden over te schrijven.

Telspel

Print en lamineer de kaartjes. De kinderen oefenen hier cijfersymbolen t/m 15 en het aanwijzend tellen. Laat hen het goede aantal kogels bij het goede kanon leggen. Ook leuk om deze kaartjes te gebruiken voor een coöperatieve werkvorm zoals mix en koppel of in de rij.

BeeBotmat

een complete set om te werken met de BeeBot. Knip de afbeeldingen uit en plak deze onder de mat. Geef de kinderen de opdrachtkaarten en laat hen de juiste route zoeken.

Ikea rad

Met deze download spelen de kinderen bingo samen met het rad van de Ikea. Plak de afbeeldingen op het rad en laat de kinderen om en om draaien.