Was de aarde vroeger plat? Vragen die om versjes vragen – Sylvia Weve & Bette Westra

In Was de aarde vroeger plat? beantwoordt Bette Westera de levensvragen van een kind met een versje, dat vaak aanleiding geeft tot weer een nieuwe vraag. En Sylvia Weve geeft daaraan in haar illustraties wéér een andere draai. Een gedichtenbundel om eindeloos opnieuw in te verdwalen.

Was de aarde vroeger plat? Vragen die om versjes vragen Boek omslag Was de aarde vroeger plat? Vragen die om versjes vragen
Sylvia Weve & Bette Westra
Gottmer

De inhoud:

In Was de aarde vroeger plat? beantwoordt Bette Westera de levensvragen van een kind met een versje, dat vaak aanleiding geeft tot weer een nieuwe vraag. En Sylvia Weve geeft daaraan in haar illustraties wéér een andere draai. Een gedichtenbundel om eindeloos opnieuw in te verdwalen.

Er zijn vragen
die om antwoord vragen
Er zijn ook vragen
die vragen om een versje
een gedicht
een schilderij

Was er al iets voor de aarde bestond?
Waar gaan de dagen die voorbij zijn naartoe?
Is de aarde altijd rond geweest?
Waar eindigt het heelal?

Juf Sanne zegt:

Juf schrijft voor: een versje per dag in jouw groep of woonkamer. Niet alleen kan het een geweldig leuke inleiding zijn tot prachtige gesprekken, het brengt ook gedichten in de klas. Ik was laatst op een bijeenkomst waar het overgrote deel van de aanwezige leerkrachten eerlijk toegaven niet veel te doen met poëzie op school. Het kan ook best lastig zijn om te bepalen hoe zo’n les aanpakt. Eigenlijk gaat het bij dit boek vanzelf. Je stelt de vraag en laat de kinderen dan reageren. Of je leest eerst het versje voor, en wacht dan de reacties af. Eén versje per dag, dat is het. Ga je het proberen?