Ossip en de onverwachte reis – Annemarie van Haeringen

‘Hé, wat is dit?’ En waar gaat het naartoe? Verrassend verhaal over ontdekken en vriendschap van drievoudig Gouden Penseel-winnares Annemarie van Haeringen.

Deel dit bericht:
Ossip en de onverwachte reis Book Cover Ossip en de onverwachte reis

Leopold

Klik hier om dit boek goedkoop en snel bij Bol.com te bestellen - morgen in huis!

Het verhaal:

‘Hé, wat is dit?’ En waar gaat het naartoe? Verrassend verhaal over ontdekken en vriendschap van drievoudig Gouden Penseel-winnares Annemarie van Haeringen.

Juf Sanne zegt:

Wanneer er een nieuwe titel van Annemarie van Haeringen verschijnt, heb je automatisch hoge verwachtingen. En hoe kan het ook anders, met drie Gouden Penselen op zak voor MalmokDe prinses met de lange haren en Beer is op Vlinder. In 2014 won ze deze bijna weer maar het bleef bij ‘slechts’ een zilveren Penseel waar ze er ook al één van had. Ook maakte ze de illustraties voor De Boze Heks met Hanna Kraan, Kleine Ezel met Rindert Kromhout en illustreerde voor Tonke Dragt en Toon Tellegen. Niet zo gek dus, die hoge verwachtingen. Ossip en de onverwachte reis gaat over de kabouter Ossip die een lange rode draad vindt en besluit deze te volgen. Hij beleeft een spannend avontuur (voor een kabouter) en ontdekt uiteindelijk dat de draad afkomstig is van de muts van zijn vriendin Wawa. Het mooie aan het boek zijn de prenten waarop alles waanzinnig is uitvergroot. Ossip lijkt zelfs op de tekentafel van Annemarie beland te zijn tijdens zijn avontuur. Het verhaal is makkelijk te begrijpen en de prenten leuk om samen te bekijken. De rode draad van het verhaal is heel letterlijk en het thema is ontdekken, op avontuur gaan en weer thuiskomen.

Deel dit bericht: