Mijn Kleine Safari – Joukje Akveld & Justin Fox

Deze mini-safari onder leiding van Zilveren Griffel-winnares Joukje Akveld en wildlife-fotograaf Justin Fox laat peuters op een nieuwe manier naar dieren kijken. De focus ligt niet zozeer op de namen van de dieren (al worden die ook genoemd), als wel op de situatie waarin het dier zich bevindt of op een specifieke eigenschap van dat dier. Alle dieren in het boek zijn terug te vinden in de natuur van Zuid-Afrika. Een boek om eindeloos in te bladeren, terwijl het kind ondertussen tegenstellingen, tellen, kleuren en nog veel meer leert.

Mijn Kleine Safari Boek omslag Mijn Kleine Safari
Joukje Akveld & Justin Fox
Gottmer

De inhoud:

Deze mini-safari onder leiding van Zilveren Griffel-winnares Joukje Akveld en wildlife-fotograaf Justin Fox laat peuters op een nieuwe manier naar dieren kijken. De focus ligt niet zozeer op de namen van de dieren (al worden die ook genoemd), als wel op de situatie waarin het dier zich bevindt of op een specifieke eigenschap van dat dier. Alle dieren in het boek zijn terug te vinden in de natuur van Zuid-Afrika. Een boek om eindeloos in te bladeren, terwijl het kind ondertussen tegenstellingen, tellen, kleuren en nog veel meer leert.

Juf Sanne zegt:

Zeer dik en prachtig boekje met foto’s van Afrikaanse dieren waarbij een begrip benoemd wordt. Zo worden er makkelijke begrippen als hard – zacht of groot – klein aangeboden, maar ook moeilijkere als gestrekt – opgerold. Bij elke pagina kun je het kind uitdagen een zin te maken met het dier en het aangeboden woord. Er valt genoeg te zien, vertellen en leren met Mijn kleine safari.