Lou in het herfstbos – Kathleen Amant

Het is herfst! Lou draagt laarsjes en een regenjas: hij gaat met de klas naar het bos. Samen met meester Pablo maken Lou en zijn vriendjes een wandeling. Ze zien een egel, een konijn, spinnen, een duizendpoot … En dan ziet Lou opeens een rode puntmuts. Wonen er ook kabouters in het bos? Iedereen is anders. Zo ook in dit grappige en herkenbare verhaal over een herfstwandeling in het bos.Lou toont hoe mooi en divers onze samenleving is. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

Lou in het herfstbos Boek omslag Lou in het herfstbos
Kathleen Amant
Clavis

Het verhaal:

Het is herfst! Lou draagt laarsjes en een regenjas: hij gaat met de klas naar het bos. Samen met meester Pablo maken Lou en zijn vriendjes een wandeling. Ze zien een egel, een konijn, spinnen, een duizendpoot … En dan ziet Lou opeens een rode puntmuts. Wonen er ook kabouters in het bos? Iedereen is anders. Zo ook in dit grappige en herkenbare verhaal over een herfstwandeling in het bos.Lou toont hoe mooi en divers onze samenleving is. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

Juf Sanne zegt:

Bruikbare titel tijdens de herfstperiode en goed te zien dat diversiteit een thema is dat steeds vaker terugkomt in kinderboeken. Zo ook in Lou naar het Herfstbos. Wellicht komt er een serie van dit nieuwe personage van Kathleen Amant om al die verschillen nog wat beter te kunnen onderstrepen. Ik moest wel even opzoeken wat ‘vake’ precies was.
Mooie, herkenbare platen in de bekende stijl van Kathleen Amant. Het verhaal is wellicht iets langer dan we normaal van haar gewend zijn. Het boek biedt genoeg aanknopingspunten om te praten over de herfst of diversiteit.