Dit is een boek vol monsters – Guido van Genechten

Dit is een boek vol MONSTERS: kleine, walgelijke, gillende, doodenge monsters! Voor echte monsterliefhebbers dus, maar ook voor beginnelingen in de monsterkunde vanaf 4 jaar.

Dit is een boek vol monsters Boek omslag Dit is een boek vol monsters
Guido van Genechten
Clavis

Het verhaal:

Dit is een boek vol MONSTERS: kleine, walgelijke, gillende, doodenge monsters! Voor echte monsterliefhebbers dus, maar ook voor beginnelingen in de monsterkunde vanaf 4 jaar.

Juf Sanne zegt:

Ik acht de kans aanwezig dat je dit boek al eens voorbij hebt zien komen. Aangezien het thema van de kinderboekenweek ‘Griezelen’ is, zijn menig leerkrachten al op zoek naar bruikbare titels en dit is er zeker één. Dit is een boek vol monsters is één van de kerntitels deze kinderboekenweek. Voordat je begint met lezen word je wel gewaarschuwd, want je kan nu nog terug. Natuurlijk is het effect van deze waarschuwing juist het tegenovergestelde. Je wilt het boek niet dicht doen, maar juist verdergaan om te zien wat er gebeurt! Je wordt meegenomen in een wereld vol monsters en maakt kennis met allerlei verschillende soorten. Uiteindelijk wordt de lezer uitgedaagd de kooi van het engste monster te openen, maar was dat wel zo’n goed idee? In ieder geval heeft de lezer vervolgens wel bewezen dat hij zeker dapper is, en kan hij een dapperheidsdiploma in ontvangst nemen die achterin het boek is toegevoegd. Leuke titel die hoogstwaarschijnlijk keer op keer voorgelezen moet worden.

Tip! Kleuteruniversiteit maakte een project bij dit boek.