Het kinderboekwinkeltje – Marianne Busser, Ron Schröder en Ingrid ter Koele

Het beroemde winkelstraatje groeit door! Er komt een pleintje bij, met een kinderboekwinkel! Hier is van alles te beleven. Er komen auteurs op bezoek, er wordt voorgelezen en vooral komen er veel mensen met allerlei bijzondere vragen over boeken. Natuurlijk heeft de enthousiaste eigenaresse voor elk kind wel een boek! Tilly werkt in een kinderboekwinkeltje. Ze heeft voor iedereen een leuk boek: Tom gaat naar huis met het ‘Billenboek’, Eefje krijgt een woordjesboek en Tilly maakt opa blij met een moppenboek. Ook organiseert Tilly kleurwedstrijden, leest ze voor en zorgt ze ieder jaar voor een feestelijke Kinderboekenweek met slingers, limonade en een echte tekenaar! Een leuk, vrolijk verhaal over de werkzaamheden en activiteiten in een kinderboekwinkel.

Kinderboekwinkeltje, het Boek omslag Kinderboekwinkeltje, het
Marianne Busser, Ron Schröder en Ingrid ter Koele
Moon

Het verhaal:

Het beroemde winkelstraatje groeit door! Er komt een pleintje bij, met een kinderboekwinkel! Hier is van alles te beleven. Er komen auteurs op bezoek, er wordt voorgelezen en vooral komen er veel mensen met allerlei bijzondere vragen over boeken. Natuurlijk heeft de enthousiaste eigenaresse voor elk kind wel een boek! Tilly werkt in een kinderboekwinkeltje. Ze heeft voor iedereen een leuk boek: Tom gaat naar huis met het ‘Billenboek’, Eefje krijgt een woordjesboek en Tilly maakt opa blij met een moppenboek. Ook organiseert Tilly kleurwedstrijden, leest ze voor en zorgt ze ieder jaar voor een feestelijke Kinderboekenweek met slingers, limonade en een echte tekenaar! Een leuk, vrolijk verhaal over de werkzaamheden en activiteiten in een kinderboekwinkel.

Juf Sanne zegt:

De winkeltjesstraat begon ooit met de zeer succesvolle titel ‘Het Letterwinkeltje’, gevolgd door ‘Het Cijferwinkeltje’ en ‘Het Kleurenwinkeltje’. Daarna was het een tijdje stil, alsof de recessie ook deze fictieve winkelstraat had bereikt. Maar nu volgen snel op elkaar meerdere winkeltjes: ‘Het Dierenwinkeltje’, ‘Het Speelgoedwinkeltje’ en nu ‘Het Kinderboekwinkeltje’ waarin de auteurs en illustrator zelf een rol spelen. Het boek start namelijk met een korte intro waarin Marianne, Ron en Ingrid worden voorgesteld. We krijgen de opdracht om op elke pagina steeds vier beertjes te zoeken. Dan begint het verhaal over Tilly, de eigenaar van het kinderboekwinkeltje. In het verhaal zoekt Tilly voor elke klant een geschikt boek, leest ze voor en ontvangt auteurs. Het verhaal is op rijm zoals elk winkeltje. Erg leuk is het spotten van boeken met herkenbare covers in de illustraties. Verder is het boek een prima aanvulling in de winkeltjesserie en ik heb begrepen dat de uitbreiding van de straat nog even voortduurt. Binnenkort komt ‘Het Kringloopwinkeltje’ uit.