Heb jij misschien Olifant gezien? – David Barrow

Een jongetje speelt verstoppertje met een olifant. Het jongetje telt tot tien en de olifant gaat zich verstoppen – dat kan hij HEEL ERG goed, waarschuwt hij nog. En hij krijgt gelijk! Hoewel de lezer hem duidelijk kan zien zitten, staart het jongetje steeds weer verbaasd in het rond. Waar kan Olifant toch gebleven zijn? Zelfs zijn vader en moeder kijken er zo overheen!

Heb jij misschien Olifant gezien? Boek omslag Heb jij misschien Olifant gezien?
David Barrow
Gottmer

Het verhaal:

Een jongetje speelt verstoppertje met een olifant. Het jongetje telt tot tien en de olifant gaat zich verstoppen – dat kan hij HEEL ERG goed, waarschuwt hij nog. En hij krijgt gelijk! Hoewel de lezer hem duidelijk kan zien zitten, staart het jongetje steeds weer verbaasd in het rond. Waar kan Olifant toch gebleven zijn? Zelfs zijn vader en moeder kijken er zo overheen!

Juf Sanne zegt:

Ik was binnen 10 seconden verliefd op dit boek. Want hoe moeilijk kan het zijn om verstoppertje te spelen met een olifant. Niet zo, toch? Bij het voorlezen schateren kinderen het uit en zij willen je ontzettend graag vertellen waar Olifant nou precies verstopt zit. Het levert zeer komische taferelen op. Wat opvalt en eigenlijk niet zou moeten opvallen, is dat de jongen geen blanke huidskleur heeft. Heel goed, want diversiteit in boeken komt nog maar beperkt voor. De sfeer van het boek, grappig, kleurrijk en spannend. Dit is een boek waar jonge kinderen geen genoeg van kunnen krijgen. Deze moet je over and over againlezen! En dat is geen straf.