Op de fiets naar school (advertorial)

Geschikte fietsen voor een kind dat voor het eerst naar school gaat
Het is een mijlpaal voor zowel ouders als kinderen: de dag waarop een kind voor het eerst naar school gaat. De grote wereld wacht, een hele uitdaging. Maar het wordt natuurlijk pas echt leuk als je je eigen fiets mee het plein op kunt nemen. In dit artikel leggen we daarom uit welke fietsen geschikt zijn voor een kind dat voor het eerst naar school gaat. Een spannend moment!

Kinderfietsen met zijwieltjes
Als je een kinderfiets koopt voor je net schoolgaande kind, zorg er dan altijd voor dat er nog zijwieltjes op de fiets zitten. De leeftijd waarop kinderen zonder zijwieltjes gaan fietsen kan namelijk erg verschillen. Het ene kind is met vier al klaar om zelfstandig de wereld in te rijden, en voor het andere kind is dit moment pas aangebroken als het zeven jaar is. Als een kind ze niet meer nodig heeft kun je ze er makkelijk af monteren. De 12 en 14 inch kinderfietsen bevatten meestal zijwielen.

De maat van de fiets
Om te weten welke maat fiets voor een kind geschikt is, is het belangrijk goede informatie te vinden. Misschien kan het kind al op een kinderfiets 18 inch rijden, maar misschien is ook een kleiner model nodig. Elk kind is anders, waardoor het niet verstandig is om af te gaan op de fietsmaat van bijvoorbeeld een buurmeisje van dezelfde leeftijd. Het bepalen van de fietsmaat is afhankelijk van de lichaamslengte, leeftijd en kledingmaat. Hierbij geldt dat de lichaamslengte de belangrijkste maatstaf is. Hier kan je op een eenvoudige manier de inchmaat berekenen. Stel je zoon of dochter heeft een lengte van 110 cm dan is een 18 inch kinderfiets het meest geschikt.

fiets01

Een fiets met een mandje of voordrager
Als het kind eraan toe is, kan het heel erg leuk zijn om een fiets te kopen met een mandje of voordrager. Zo kan het zijn eigen spullen meenemen, iets dat een stoer en zelfstandig gevoel geeft. Wel even met het kind oefenen, omdat balans houden zo wat lastiger kan zijn.

Het type fiets
Zorg er bij het uitkiezen van het type fiets altijd voor dat het kind meebeslist. Misschien vindt het een sportief model wel mooi, of wil het juist een stevigere fiets waarop het goed recht kan zitten. En natuurlijk heeft hij of zij een mening over de kleur van zijn of haar nieuwste vervoersmiddel. Door het meebeslissen leert het kind op een speelse manier verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen keuzes!

Ben je in het nieuwe jaar op zoek naar een leuke kinderfiets? Kijk dan eens bij Fietsenopfietsen.nl. Vóór 13.00 uur besteld = volgende dag in huis!

Advertorial