Wakker worden, Kleine Zevenslaper! – Sabine Bohlmann

Sssssttttt, zie jij Kleine Zevenslaper op de voorkant van het boek? Hij is in de herfst véééél te laat gaan slapen en slaapt nu nog. Maar nu is het lente, de zon begint te schijnen. De ene na de andere zevenslaper opent zijn oogjes, geeuwt en rekt zich uit. Ze zijn allemaal snel wakker … behalve eentje.

Wakker worden, Kleine Zevenslaper! Boek omslag Wakker worden, Kleine Zevenslaper!
Sabine Bohlmann
de Vier Windstreken

Sssssttttt, zie jij Kleine Zevenslaper op de voorkant van het boek? Hij is in de herfst véééél te laat gaan slapen en slaapt nu nog. Maar nu is het lente, de zon begint te schijnen. De ene na de andere zevenslaper opent zijn oogjes, geeuwt en rekt zich uit. Ze zijn allemaal snel wakker … behalve eentje.

Sabine Bohlman heeft een verhaal geschreven waarin verschillende dieren één voor één langs het hol van Zevenslaper komen om te proberen hem wakker te krijgen. Van begin tot het eind is het boeiend. Peuters en jonge kinderen worden nieuwsgierig … zou het dit dier lukken om hem wakker te krijgen? De illustraties van Kerstin Schoene zijn warm en sfeervol. Kijk eens met de kinderen naar de gezichtsuitdrukkingen van de dieren. Prachtig om te zien hoe o.a. verwonderd, verbaasd en verrukt zijn weergegeven.

‘Wakker worden, Kleine Zevenslaper’, een fantastisch prentenboek waar kinderen echt wel voor wakker worden … en blijven!