Vanillevla met wormen – Yvonne de Vries & Kees de Boer

Wormen in vanillevla, een kanon met jeukpoeder en nog veel meer. Prinses Charlotte zet alles op alles om trouwlustige prinsen bij haar moeder weg te jagen. Maar als prins Victor Valreep het paleis binnen valt, blaast hij mama van haar sokken. Geen streek die daar iets aan doet. Hoe ver gaat Charlotte om de liefde te verslaan? Vanillevla met wormen is een heerlijk sprookje met een actueel thema. Het recept heet Kattenkwaad met de illustraties van Kees de Boer als geheim ingrediënt. Kinderen gaan smullen van dit verhaal!

Vanillevla met wormen Boek omslag Vanillevla met wormen
Yvonne de Vries & Kees de Boer
van Holkema en Warendorf

Het verhaal:

Wormen in vanillevla, een kanon met jeukpoeder en nog veel meer. Prinses Charlotte zet alles op alles om trouwlustige prinsen bij haar moeder weg te jagen. Maar als prins Victor Valreep het paleis binnen valt, blaast hij mama van haar sokken. Geen streek die daar iets aan doet. Hoe ver gaat Charlotte om de liefde te verslaan? Vanillevla met wormen is een heerlijk sprookje met een actueel thema. Het recept heet Kattenkwaad met de illustraties van Kees de Boer als geheim ingrediënt. Kinderen gaan smullen van dit verhaal!

Team juf Sanne zegt:

Wat een heerlijk boek vol humor over een geweldige prinses! Het is echt een modern sprookje en prinses Charlotte haalt enorm veel kattenkwaad uit. Haar moeder is al vijf jaar weduwe en moet van de ministers nu namelijk op een nieuwe man uit. Daar is Charlotte het niet mee eens. Alle prinsen hebben een zwakke plek, die Charlotte blootlegt: de een is te laf, de ander is jager.

De prinses beschrijft wat ze ziet en meemaakt op een beeldende en originele manier, ‘In de tuin is het zo stil, dat je een muis aan een stukje kaas kunt horen knabbelen.’ Dit maakt het een lekker leesbaar boek. Het boek heeft korte hoofdstukken, is geschreven in de ik-vorm. De kinderen zullen zichzelf hier zeker in herkennen. De lekkere gekke tekeningen van Kees de Boer maakt dit boek echt een voorleestip.