Lucas op weg naar een wereldrecord – Molly B. Burnham

De tienjarige Lucas heeft een droom: een wereldrecord vestigen, het maakt niet uit waarmee. Maar met vijf knotsgekke zussen en een sloopkogel van een broertje in de buurt is dat makkelijker gezegd dan gedaan … Samen met zijn beste vrienden Lenny en Pippa moet het Lucas lukken om zijn droom te laten uitkomen – als zijn broertje Julius, beter bekend als De Verwoester, maar uit de buurt blijft!

Lucas op weg naar een wereldrecord Boek omslag Lucas op weg naar een wereldrecord
Molly B. Burnham
Veltman

Het verhaal:

De tienjarige Lucas heeft een droom: een wereldrecord vestigen, het maakt niet uit waarmee. Maar met vijf knotsgekke zussen en een sloopkogel van een broertje in de buurt is dat makkelijker gezegd dan gedaan … Samen met zijn beste vrienden Lenny en Pippa moet het Lucas lukken om zijn droom te laten uitkomen – als zijn broertje Julius, beter bekend als De Verwoester, maar uit de buurt blijft!

Team juf Sanne zegt:

Lucas is helemaal in de ban van het Guinness World Records-boek. Hij heeft een grote droom: zelf een wereldrecord vestigen. Het boek is geschreven vanuit Lucas, in de ik vorm dus. Lucas beschrijft zijn familie: zijn ouders, vijf zussen en een jonger broertje dat eenvoudig gezegd nogal een lastpak is. Om aan zijn broertje te ontkomen slaapt Lucas buiten in zijn eigen tent. Zijn beste vriend Lenny en nieuwe klasgenoot Pippa helpen hem met het verzinnen en uitvoeren van allerlei pogingen om een record te vestigen. En dan, zo maar ineens is het er … Grappig boek met humor, geschreven in korte stukjes achter elkaar met veel weetjes. De kleine tekeningen in zwart wit zijn grappig en versterken de tekst.