Jakko en Kees op wereldreis – Marianne Busser en Ron Schröder

Op straat vindt Jakko een hondje, dat hij Kees noemt. Een beetje gezelschap komt goed uit, want Jakko’s ouders gaan namelijk op wereldreis. En waarom zou Jakko dan ook niet meteen in zijn trapauto met Kees de wereld gaan verkennen? Papa en mama kijken wel toe vanuit hun luchtballon. Onderweg krijgt Jakko van een oude man een handige vertaalpapegaai en redt hij een meisje, Pientje, uit een boomhut. Nu is de trapauto echt vol en kan de grote reis beginnen!

Jakko en Kees op wereldreis Boek omslag Jakko en Kees op wereldreis
Marianne Busser en Ron Schröder
Moon

Het verhaal:

Op straat vindt Jakko een hondje, dat hij Kees noemt. Een beetje gezelschap komt goed uit, want Jakko’s ouders gaan namelijk op wereldreis. En waarom zou Jakko dan ook niet meteen in zijn trapauto met Kees de wereld gaan verkennen? Papa en mama kijken wel toe vanuit hun luchtballon. Onderweg krijgt Jakko van een oude man een handige vertaalpapegaai en redt hij een meisje, Pientje, uit een boomhut. Nu is de trapauto echt vol en kan de grote reis beginnen!

Team juf Sanne zegt:

Vrolijk verhaal over Jakko, een vriendelijke jongen. Jakko beleeft vanaf bladzijde een al een avontuur, waardoor hij Kees ontmoet. Deze hond wordt meteen zijn trouwe metgezel en gaat mee op wereldreis. Ze ontmoeten onderweg verschillende mensen en dieren en beleven natuurlijk bijzondere avonturen. Het is de schrijvers weer geluk om een vrolijk en vlot lopend verhaal te schrijven over een vrolijke jongen die meteen een vriend van je zou kunnen zijn. Het is een feest om voor te lezen en de kinderen kijken nu al uit naar deel twee want dat komt er gegarandeerd!