Lesmateriaal review en winactie: vierkant stoepkrijt

Ik heb de afgelopen jaren al vele mooie nieuwe lesmaterialen uit mogen proberen, maar vaak leveren juist de simpelste materialen de mooiste leerervaringen op voor kinderen. Deze keer gaat het over … vierkant stoepkrijt! Juf Lucy en juf Berni probeerden deze set van Crayola uit. Lees verder om te zien hoe je een set kunt winnen.

48 Stuks afwasbaar stoepkrijt

De recensie:

De kartonnen doos met handvat bevat 48 stuks vierkante stoepkrijt in prachtige kleuren. Zeker anders dan de standaard stoepkrijt die meestal maar in zes kleuren wordt geleverd. Maar stoepkrijt is stoepkrijt. Of toch niet? Wat zijn de ervaringen van twee kleuterleerkrachten? Juf Berni en Juf Lucy namen de proef op som.

Juf Lucy:

Sanne vroeg of ik stoepkrijt wilde uitproberen met mijn kleuters. Natuurlijk wilde ik dat! Het was een mooie dag dus gelijk zijn we gaan krijten. Ik had aan de kinderen uitgelegd dat dit bijzondere krijtjes zijn, omdat ze niet weg kunnen rollen. Nadat ik de doos had laten zien waren ze ook direct enthousiast over het aantal. De kinderen zeiden letterlijk: “Wat een vet-coole kleurtjes en wat veel!”. Ik had alleen verteld dat ze er geen poeder van mochten maken, maar er verder geen uitleg aan gegeven. Dit is volgens mij ook niet nodig bij krijten. De kinderen zochten een kleurtje uit en begonnen direct te tekenen. Wat mij opviel was dat de kinderen het krijt met de pengreep vasthielden, ook de meeste jongste kinderen. Dit kwam waarschijnlijk door de punt die aan het krijtje zat. Snel nadat de punt was weggekrijt pakten de kinderen het weer anders vast. Dit was wel heel duidelijk zichtbaar. Doordat het veel krijtjes zijn kunnen er veel kinderen mee krijten.stoepkrijt1

Juf Berni:

We hebben tussen de regenbuien door met de mooie stoepkrijtjes getekend op het plein. De kinderen vonden het zo bijzonder toen het doosje openging en ze die prachtige kleuren zagen! Normaal zitten er maar 6 kleuren in een doosje, maar hier hebben we ineens heel veel verschillende kleuren, zelfs zwart! Natuurlijk mochten ze er direct mee aan de slag en het viel mij op dat de kinderen de krijtjes bijna automatisch met een goede pengreep oppakten. De tekeningen werden ook anders dan ik gewend ben. Het leek wel of de kinderen dachten, Hé, hier moet je echt mee tekenen. Dat doen ze met gewoon stoepkrijt ook wel, maar hier werd kleiner en preciezer mee getekend. Natuurlijk verschenen er direct regenbogen. Volgens mij het favoriete onderwerp van de kinderen in mijn klas. Maar er waren ook echte tekeningen, dus veel minder een hele tegel een kleur maken. Een meisje begon een hinkelbaan te maken en zei:” Juf, met deze kun je echt schrijven.” We zijn dus erg enthousiast. Krijt gaat natuurlijk niet zo heel erg lang mee, ik had echter met dit vierkante krijt het idee dat het iets minder snel opgaat dan het ‘normale’ stoepkrijt.

stoepkrijt2

 

Kleuters vinden deze stoepkrijt dus top. En hoe zit dat met oudere kinderen? Is dit leuker dan gewoon stoepkrijt? Ja! zegt Lily (9) jaar. Er zijn heel veel meer kleuren dan normaal, ze zijn heel mooi van kleur en krijten superfijn. Ze zijn echt cool! 
Ja, zegt ook Mayra (8). Toen ik ze voor het eerst zag, wilde ik er gelijk mee krijten. Ik had nog nooit zo veel kleuren stoepkrijt gezien. 

Conclusie:

De vele kleuren stoepkrijt maakt het product aantrekkelijk, zowel voor kleuters. De vierkante vorm voorkomt wegrollen en zorgt voor een betere pengreep. Daarnaast is de hoeveelheid ook prettig. Met 48 stuks kom je een heel eind met een grote groep. Het kleurenpalet is aanzienlijk en ze komen soms dicht bij elkaar, zodat er altijd wel een alternatieve kleur beschikbaar is. Geen ruzie over kleuren dus. Wij vinden het een leuk product!

Prijsvraag:

Wil jij een set van de Crayola stoepkrijt winnen? Geef antwoord op de volgende vraag:

Hoeveel kleuren zitten er in de doos?

Mail je antwoord voor 9 juni 2016 naar juf Sanne onder vermelding van ‘Crayola stoepkrijt’ en vergeet daarbij niet jouw adres te vermelden. De winnaars worden 10 juni 2016 bekend gemaakt.

Gefeliciteerd Hennie Udding, Betty Bosch, Eline Verhulst, Nelleke Bonhof en Carla Meijer.

crayola