Vroem! Het grote autoboek van Karel – Liesbeth Slegers

Voertuigen zijn belangrijk in de leefwereld van Karel. Hij vindt ze allemaal geweldig: sterke werkers, zoals de tractor en de vuilniswagen, maar ook snelle helpers, zoals de brandweerauto en de politiewagen. En natuurlijk is Karel ook dol op gewone wegvoertuigen, zoals de auto en de motorfiets. Vroem! Een heleboel wielen rijden voorbij in dit grote autoboek. Met als extraatje versjes en vraagjes die het boek nog aantrekkelijker maken voor kleuters. Jonge kinderen zijn vaak gefascineerd door voertuigen, ook Karel.

Vroem! Het grote autoboek van Karel Boek omslag Vroem! Het grote autoboek van Karel
Liesbeth Slegers
Clavis

Het verhaal:

Voertuigen zijn belangrijk in de leefwereld van Karel. Hij vindt ze allemaal geweldig: sterke werkers, zoals de tractor en de vuilniswagen, maar ook snelle helpers, zoals de brandweerauto en de politiewagen. En natuurlijk is Karel ook dol op gewone wegvoertuigen, zoals de auto en de motorfiets. Vroem! Een heleboel wielen rijden voorbij in dit grote autoboek. Met als extraatje versjes en vraagjes die het boek nog aantrekkelijker maken voor kleuters. Jonge kinderen zijn vaak gefascineerd door voertuigen, ook Karel.

Team juf Sanne zegt:

Wat een prachtig boek is dit, echt een boek dat bij elk kind dat van auto’s houdt in de boekenkast moet staan.
Karel stelt zichzelf voor aan de kinderen die hij meeneemt om door het boek heen te rijden. De platen en voorleesverhaaltjes wisselen elkaar af, ook worden er vragen gesteld tussen de verhaaltjes door waardoor de kinderen actief mee kunnen doen. Het boek is onderverdeeld in snelle helpers, stoere werkers die bouwen en stoere werkers op de boerderij. Deze drie onderdelen worden door een verhaaltje onderbroken maar vormen wel een goed geheel. Het boek bevat tekeningen, foto’s, verhaaltjes, rijmpjes, weetjes en informatie over auto’s, onderdelen, de wegen, functies noem het maar op. Supergaaf ontdekboek voor peuters en kleuters.