Kleine blauwe truck – Alice Schertle & Jill McElmurry

‘Kleine blauwe truck’ is een klassiek prentenboek over auto’s, dieren en de boerderij. Het boek is al jaren razend populair in Amerika, en nu eindelijk ook in het Nederlands te verkrijgen. Auto’s op de boerderij Kleine blauwe truck is de vriendelijkste wagen van de boerderij. Hij is bevriend met alle dieren en staat altijd voor iedereen klaar. Zélfs de knorrige kiepwagen, die altijd hard langs hem heen rijdt, helpt hij uit de brand. Of eigenlijk: uit de modder. Maar dan komt kleine blauwe truck zelf vast te zitten… Gelukkig heeft hij een hoop vrienden die hem graag een duwtje komen geven! Amerikaanse bestseller ‘Kleine blauwe truck’ is een vrolijke kakafonie van toeters en dierengeluiden, die jonge kinderen maar wat graag mee zullen willen roepen. Deze moderne klassieker is een absolute bestseller in de Verenigde Staten en zal ongetwijfeld ook de harten van kleuters (en hun ouders) in ons land veroveren.

Kleine blauwe truck Boek omslag Kleine blauwe truck
Alice Schertle & Jill McElmurry
Gottmer

Het verhaal:

‘Kleine blauwe truck’ is een klassiek prentenboek over auto’s, dieren en de boerderij. Het boek is al jaren razend populair in Amerika, en nu eindelijk ook in het Nederlands te verkrijgen. Auto’s op de boerderij Kleine blauwe truck is de vriendelijkste wagen van de boerderij. Hij is bevriend met alle dieren en staat altijd voor iedereen klaar. Zélfs de knorrige kiepwagen, die altijd hard langs hem heen rijdt, helpt hij uit de brand. Of eigenlijk: uit de modder. Maar dan komt kleine blauwe truck zelf vast te zitten… Gelukkig heeft hij een hoop vrienden die hem graag een duwtje komen geven! Amerikaanse bestseller ‘Kleine blauwe truck’ is een vrolijke kakafonie van toeters en dierengeluiden, die jonge kinderen maar wat graag mee zullen willen roepen. Deze moderne klassieker is een absolute bestseller in de Verenigde Staten en zal ongetwijfeld ook de harten van kleuters (en hun ouders) in ons land veroveren.

Team juf Sanne zegt:

Een auto, bekende boerderijdieren, prachtige herfsttinten, een verhaal op rijm en heel veel mogelijkheden om interactief voor te lezen. Alle ingrediënten voor een geweldig boek dat veel kinderen heel erg aan zal spreken.
Het thema vriendschap is waardevol en prachtig vormgegeven. Iedereen heeft vrienden nodig, dat merkt ook de onaardige gele truck. Hij rijdt eerst hard voorbij en duwt iedereen aan de kant. Maar als hij vast komt te staan in de modder heeft hij hard hulp nodig. De dieren willen hem eerst niet helpen, maar de kleine, blauwe truck wel. Het lukt hem niet alleen en de dierenvrienden komen hem dan wel allemaal te hulp.

‘Vrienden zijn belangrijk,’
zegt hij blij. ‘Dat weet ik nou
Jij hebt mij geholpen
En je vrienden helpen jou.’

Prachtig boek, ook als opstap naar een kringgesprek over vriendschap en behulpzaam zijn.