Kapitein Brulbaard in een verhaal met een staartje – Fred Blunt

Wanneer kapitein Brulbaard en zijn bemanning de Gekruiste Knekelschat vinden, doet zijn aartsvijand admiraal Zwijnenpoot er alles aan om de buit van hem te stelen. Dat lukt als een van zijn scheepsmaatjes zich verkleedt als zeemeermin. Maar Brulbaard laat niet met zich sollen en zet de aanval in… op een wel heel bijzondere manier!

Kapitein Brulbaard in een verhaal met een staartje Boek omslag Kapitein Brulbaard in een verhaal met een staartje
Fred Blunt
de Vier Windstreken

Het verhaal:

Wanneer kapitein Brulbaard en zijn bemanning de Gekruiste Knekelschat vinden, doet zijn aartsvijand admiraal Zwijnenpoot er alles aan om de buit van hem te stelen. Dat lukt als een van zijn scheepsmaatjes zich verkleedt als zeemeermin. Maar Brulbaard laat niet met zich sollen en zet de aanval in… op een wel heel bijzondere manier!

Team juf Sanne zegt:

Grappig verhaal over twee stoere piraten, gezworen vijanden op de woeste baren en een schat.
Kapitein Brulbaard heeft de schat gevonden en kapitein Zwijnenpoot doet er alles aan om hem van het schip te stelen, uiteraard op een hele sluwe manier. Zodra Brulbaard ontdekt dat de schat verdwenen is wordt de tegenaanval ingezet. De piraten zijn wel aan elkaar gewaagd.
Prachtig boek met veel humor om met een klein groepje te lezen. De tekeningen zijn veelal gedetailleerd en zijn afwisselend van groot naar stripverhaal-achtig met tekstwolkjes. Is het einde van het boek wel het einde van dit verhaal? Het nodigt uit om een vervolg te maken. Natuurlijk kunnen we wachten op de schrijver, maar je kunt er ook zelf mee aan de slag!