Het grote treinenboek – Mattias de Leeuw

Een historische treinreis met indrukwekkende prenten. Het grote treinenboek brengt je overal waar treingeschiedenis werd geschreven! Het is een onvergetelijke tocht door tijd en ruimte. Haast je, stap in, de trein wacht niet! Kies een plaatsje en laat je meevoeren op een fantastische reis door de tijd. Kom alles te weten over treinen door de jaren heen: van de eerste stoomtrein tot de TGV, van een goederentrein tot een slaaptrein …

Grote treinenboek, het Boek omslag Grote treinenboek, het
Mattias de Leeuw
Lannoo

Het verhaal:

Een historische treinreis met indrukwekkende prenten. Het grote treinenboek brengt je overal waar treingeschiedenis werd geschreven! Het is een onvergetelijke tocht door tijd en ruimte. Haast je, stap in, de trein wacht niet! Kies een plaatsje en laat je meevoeren op een fantastische reis door de tijd. Kom alles te weten over treinen door de jaren heen: van de eerste stoomtrein tot de TGV, van een goederentrein tot een slaaptrein …

Team juf Sanne zegt:

Prachtig boek met grote kijkplaten waar de geschiedenis van de trein in wordt beschreven. Van de eerste spoorlijn in Engeland die in 1825 aangelegd werd tot de langste trans-siberische spoorweg van 9289 kilometer, een mooie reis door de tijd in een boek. Een boek waarin je alle ontwikkelingen van het spoor en de treinen aangeboden krijgt op mooie platen, met talloze weetjes en genoeg informatie om het boek steeds weer te pakken, te bekijken en te lezen.
Een echte aanwinst voor jongens en meisjes, ouders en grootouders die liefhebbers van treinen, vervoer en geschiedenis zijn. Bij ons thuis staat het in een kookboekstandaard op de kast, zodat we er steeds weer naar kunnen blijven kijken.