Er zit een beer op mijn stoel – Ross Collins

‘Er zit een beer op mijn stoel’ is een grappig prentenboek van Ross Collins, met een knappe vertaling van Bette Westera – alle versjes rijmen op ‘beer’!
Muis heeft één fijne stoel in huis staan. Daar past hij precies op. Maar er is een probleem: er zit een beer op. En het is ook nog eens een hele dikke, die niet van plan is ervanaf te gaan. Wat Muis ook roept, de beer blijft lekker zitten. Ten einde raad geeft Muis het op. Maar zodra Muis weg is, heeft Beer eigenlijk wel genoeg van de stoel. Langzaam sjokt hij terug naar huis en daar vindt hij … een muis in zijn bed.

Dit aanstekelijk grappige verhaal van prentenboektalent Ross Collins werd vertaald door Bette Westera, die bekend is van haar veelvuldig bekroonde eigen (prenten)boeken en als vertaler van de boeken van Dr. Seuss. Extra bijzonder is dat alle versjes op ‘beer’ rijmen. Meer, tekeer, peer, probeer, neer, alweer: niet alleen jonge kinderen, maar ook hun voorlezers zullen genieten van dit krachtige, herhalende rijm.

Er zit een beer op mijn stoel Boek omslag Er zit een beer op mijn stoel
Ross Collins
Gottmer

Het verhaal:

‘Er zit een beer op mijn stoel’ is een grappig prentenboek van Ross Collins, met een knappe vertaling van Bette Westera – alle versjes rijmen op ‘beer’!
Muis heeft één fijne stoel in huis staan. Daar past hij precies op. Maar er is een probleem: er zit een beer op. En het is ook nog eens een hele dikke, die niet van plan is ervanaf te gaan. Wat Muis ook roept, de beer blijft lekker zitten. Ten einde raad geeft Muis het op. Maar zodra Muis weg is, heeft Beer eigenlijk wel genoeg van de stoel. Langzaam sjokt hij terug naar huis en daar vindt hij … een muis in zijn bed.

Dit aanstekelijk grappige verhaal van prentenboektalent Ross Collins werd vertaald door Bette Westera, die bekend is van haar veelvuldig bekroonde eigen (prenten)boeken en als vertaler van de boeken van Dr. Seuss. Extra bijzonder is dat alle versjes op ‘beer’ rijmen. Meer, tekeer, peer, probeer, neer, alweer: niet alleen jonge kinderen, maar ook hun voorlezers zullen genieten van dit krachtige, herhalende rijm.

Team juf Sanne zegt:

Prachtig boek over een kleine muis en een grote beer. Vlot geschreven en daardoor prima voor te lezen. Mooie eenvoudige tekeningen maken het boek compleet. De frustratie van de kleine muis is voelbaar in het boek, mooi thema om over door te praten met een groep kinderen.