De minibibliotheek – Eric Carle

In deze mooie, stevige doos bevinden zich maar liefst vier complete prentenboeken van Eric Carle in een handzaam voorleesformaat: Een zaadje in de wind, Het pannenkoekenboek, Ko de Kreeft versiert zijn huis, en Eén haan gaat op wereldreis. De perfecte kennismaking met al dat andere moois dat de maker van Rupsje Nooitgenoeg heeft geschreven en getekend!

Minibibliotheek, de Boek omslag Minibibliotheek, de
Eric Carle
Gottmer

Het verhaal:

In deze mooie, stevige doos bevinden zich maar liefst vier complete prentenboeken van Eric Carle in een handzaam voorleesformaat: Een zaadje in de wind, Het pannenkoekenboek, Ko de Kreeft versiert zijn huis, en Eén haan gaat op wereldreis. De perfecte kennismaking met al dat andere moois dat de maker van Rupsje Nooitgenoeg heeft geschreven en getekend!

Team juf Sanne zegt:

Gaaf dat deze vier prachtige boeken nu in een verzameldoos zijn verschenen. Ze mogen echt niet ontbreken aan je boekenkast en dan is dit wel een hele mooie uitgave. Eén haan gaat op wereldreis  is een telboek. Het verhaal gaat over een haan die besluit op reis te gaan. Onderweg sluiten steeds meer dieren zich bij hem aan.

Een zaadje in de wind gaat over de seizoenen. Een bloemzaadje waait met de wind mee en moet de nodige gevaren doorstaan voordat het op een goede plek uit kan groeien. Het blijkt een rode reuzenbloem, die vervolgens zijn zaadjes ook weer met de wind mee laat waaien.

Ko de Kreeft versiert zijn huis gaat over kreeft Ko, die als kluizenaar op de bodem van de zee woont. Hij gaat op zoek naar een grotere schelp en komt  daarbij komt hij allerlei zeedieren tegen.

Het pannenkoekenboek gaat over Floris, die graag pannenkoeken wil eten. Maar wat is er allemaal nodig om een pannenkoek te bakken? Hij verzamelt alles op de plaats waar het vandaan komt.