Daar buiten slaapt een aap – Henriette Boerendans

Prentenboeken over dieren zijn de specialiteit van houtsnede-kunstenares Henriette Boerendans. In het prachtige ‘Daar buiten slaapt een aap’ liggen ze heerlijk te slapen. Ssst… Slapende dieren! De natuur zit vol rare dingen. Dingen waar je normaal niet bij stilstaat. Henriette Boerendans (Vlag & Wimpel 2014) nam één zo’n aspect van het dierenrijk onder de loep: de verschillende manieren waarop dieren slapen. Sommige slapen alleen, sommige slapen samen. De een ligt in een hangmat, de ander in een hol. Een prachtig boek om samen keer op keer te bekijken, en daarna lekker zelf in je holletje te kruipen. Welterusten!

Deel dit bericht:
Daar buiten slaapt een aap Book Cover Daar buiten slaapt een aap

Gottmer

Klik hier om dit boek goedkoop en snel bij Bol.com te bestellen - morgen in huis!

Het verhaal:

Prentenboeken over dieren zijn de specialiteit van houtsnede-kunstenares Henriette Boerendans. In het prachtige ‘Daar buiten slaapt een aap’ liggen ze heerlijk te slapen. Ssst… Slapende dieren! De natuur zit vol rare dingen. Dingen waar je normaal niet bij stilstaat. Henriette Boerendans (Vlag & Wimpel 2014) nam één zo’n aspect van het dierenrijk onder de loep: de verschillende manieren waarop dieren slapen. Sommige slapen alleen, sommige slapen samen. De een ligt in een hangmat, de ander in een hol. Een prachtig boek om samen keer op keer te bekijken, en daarna lekker zelf in je holletje te kruipen. Welterusten!

Juf Sanne zegt:

Onmiddellijk vangen de bijzondere illustraties het oog, uiterst kunstig. Dit informatieve boek vertelt over de slaapgewoontes van verschillende dieren. De tekstpagina’s zijn half gevuld met voor jonge kinderen zeer begrijpelijke en leuke informatie. Een walvis slaapt bijvoorbeeld met één oog dicht en wanneer ze een jong krijgt, slaapt hij een maand niet.

Deel dit bericht: