Een hoop vrienden – Kerstin Schoene

Een kleine pinguïn is droevig omdat hij niet kan vliegen. Alles heeft hij al geprobeerd. In z’n eentje lukt het hem gewoon niet. Gelukkig heeft de kleine pinguïn heel veel vrienden in de zoo. Die zullen hem helpen. Help jij hem ook? Een liefdevol verhaal over klein zijn, een fantastisch idee en echte vrienden.

Hoop vrienden, een Boek omslag Hoop vrienden, een
Kerstin Schoene
De Eenhoorn

Het verhaal:

Een kleine pinguïn is droevig omdat hij niet kan vliegen. Alles heeft hij al geprobeerd. In z’n eentje lukt het hem gewoon niet. Gelukkig heeft de kleine pinguïn heel veel vrienden in de zoo. Die zullen hem helpen. Help jij hem ook? Een liefdevol verhaal over klein zijn, een fantastisch idee en echte vrienden.

Team Juf Sanne zegt:

De voorkant van dit boek laat een pinguïn zien die een blije olifant knuffelt, wat een lief begin. Die kleine pinguïn is zo verdrietig, hij is een vogel en kan toch niet vliegen… en hij wil zo graag een keer boven de wolken zweven… Alle dieren werken samen om de wens van pinguïn te vervullen, zoals echte vrienden dat voor elkaar doen. Mooi verhaal over vriendschap en behulpzaam zijn maar ook om met de kinderen te bedenken hoe je handig stapelt en een toren bouwt. Kijk zelf maar eens of de dieren dat op de meest makkelijke manier hebben gedaan.