Het verhaal van de leeuw die niet kon schrijven – Martin Baltscheit

De leeuw kon niet schrijven, maar dat stoorde hem niet. De leeuw kon immers brullen als de beste en zijn tanden laten zien. En meer hoefde hij niet. Maar op een dag ontmoette hij een leeuwin….

Verhaal van de leeuw die niet kon schrijven, het Boek omslag Verhaal van de leeuw die niet kon schrijven, het
Martin Baltscheit
Hoogland en van Klaveren

Het verhaal:

De leeuw kon niet schrijven, maar dat stoorde hem niet. De leeuw kon immers brullen als de beste en zijn tanden laten zien. En meer hoefde hij niet. Maar op een dag ontmoette hij een leeuwin….

Team Juf Sanne zegt:

De kaft van dit boek ziet er uit als een envelop, met postzegels voorop en mooie stempels. De titel staat er in schrijfletters op geschreven. Er was eens… het boek vertelt verhaal van een leeuw die een brief wil schrijven aan een mooie leeuwin, maar hij kan niet schrijven. Daarom vraagt hij hulp aan andere dieren uit het bos. Zij doen heel erg hun best om een brief te schrijven, maar ze schrijven allemaal wat ze zelf graag met een vrouwtje zou willen doen. Dat is natuurlijk precies iets anders dan wat een leeuw zou doen.
Leeuw pakt de brief aan en wil hem versturen maar bedenkt net op tijd dat hij wel wil weten wat er in de brief staat. Aap schrijft bijvoorbeeld of ze met hem in de bomen wil klimmen. Nee hè… brult leeuw, zoiets zou ik toch nooit schrijven? Hij verscheurt de brief en gaat op pad naar een ander dier. Zo doen heel veel dieren hun best maar niemand kan schrijven wat leeuw aan leeuwin zou willen vertellen. Wanneer hij staat te brullen wat hij zou willen zeggen tegen haar vraagt een stem ‘maar waarom heb je dan zelf niet geschreven?’ Zo verrast de mooie leeuwin de leeuw weer. Het einde van het boek is erg lief…

Prachtig boek met mooie en duidelijke platen. Het is uitermate geschikt voor kinderen die bezig zijn om te leren lezen en schrijven maar het is ook een heerlijk boek om te gebruiken wanneer je over emoties in gesprek wil gaan. Natuurlijk past het boek prima bij het postkantoor en wanneer je over dieren werkt. Een mooie aanvulling voor elke boekenkast.