Dol op de limonade – Mark en Rowan Sommerset

Het lachwekkende vervolg op Ha Ha Fopschaap. Oen Kalkoen wil wraak nemen op Fopschaap voor de streek die hij hem geleverd heeft. Misschien kan Oen Kalkoen dat glaasje gele limonade daar wel voor gebruiken… Dat wordt weer lachen met dit hilarische duo!

Dol op de limonade Boek omslag Dol op de limonade
Mark en Rowan Sommerset
Van Goor

Het verhaal: 

Het lachwekkende vervolg op Ha Ha Fopschaap. Oen Kalkoen wil wraak nemen op Fopschaap voor de streek die hij hem geleverd heeft. Misschien kan Oen Kalkoen dat glaasje gele limonade daar wel voor gebruiken… Dat wordt weer lachen met dit hilarische duo!

Team Juf Sanne zegt: 

Dit boek is het vervolg op Ha Ha Fokschaap, het eerste boek van Mark en Rowan Sommerset. Een grappig vierkant boekje, heel sterk uitgevoerd in maar een paar kleuren. Meer heeft dit boek ook niet nodig, de eenvoud en humor siert het verhaal. Geweldig voor kinderen die van poepgrappen houden. De platen laten met praatwolkjes de dialoog zien tussen schaap en kalkoen, de tekst is zo in de platen geïntegreerd. Hierdoor is het boek uitermate geschikt is om samen te lezen of de dieren hun eigen stemmen te geven. Wanneer je het voor een groep voorleest is het goed om letterlijk de plaats van het dier in te nemen, een stap opzij dus wanneer het andere dier spreekt. ‘Kalkoen wil wraak nemen.’ Wraak op de actie van schaap uit het vorige boek en hij heeft een heel goed plan. Schaap is zo slim dat hij de wraak van kalkoen omdraait en kalkoen stapt er weer met beide benen in… dit keer zelfs in zijn eigen grap. Het boek sluit af met nog een grap van schaap, het boek vraagt om een vervolg.