De dokter – Liesbet Slegers

De dokter helpt zieke mensen.Als je ziek bent, onderzoekt de dokter wat er mis is. Ze meet je temperatuur of kijkt in je oortjes of in je keel. En als je heel erg ziek bent, komt de dokter naar jou toe.
Een helder informatief boek op kleutermaat over de dokter en alles wat zij doet. Voor alle lezers vanaf 4 jaar.

Dokter, de Boek omslag Dokter, de
Liesbet Slegers
Clavis Uitgeverij

Het verhaal:

De dokter helpt zieke mensen.Als je ziek bent, onderzoekt de dokter wat er mis is. Ze meet je temperatuur of kijkt in je oortjes of in je keel. En als je heel erg ziek bent, komt de dokter naar jou toe.
Een helder informatief boek op kleutermaat over de dokter en alles wat zij doet. Voor alle lezers vanaf 4 jaar.

Team juf Sanne zegt:

Een nieuw boek uit deze beroepenserie met duidelijke platen en goed geschreven teksten. Slegers gaat moeilijke woorden niet uit de weg waardoor dit informatieve boek voor verschillende leeftijdsgroepen te gebruiken is. Het boek beschrijft duidelijk wat een dokter doet en gebruikt en neemt ons dan mee in de praktijk van de dokter. Er komen kinderen op bezoek: de ene is ziek en wordt onderzocht, de andere moet een prik en zelfs een spoedgeval tussendoor. ‘En als kindjes blij naar huis gaan, is de dokter ook blij.’ Dit boek is goed te gebruiken om voor te lezen, maar de platen zijn ook heel erg geschikt om als vertelplaten te gebruiken met jongere kinderen.
Dol op de beroepenserie vanwege de duidelijke uitleg bij de mooie platen wat zorgt voor een hoge bruikbaarheidsgehalte in de klas. Dat Liesbet nog maar lang mag doorgaan met deze fantastische serie.