Beer is jarig – Bonny Becker & Kady MacDonald Denton

Beer houdt NIET van verjaardagen. Hij vindt feestjes, ballonnen, wenskaarten en cadeautjes maar niks. Het liefst zou hij op z’n verjaardag alleen zijn en zijn huis schoonmaken of zoiets. Maar zijn vriendje Muis denkt daar anders over!

Deel dit bericht:
Beer is jarig Book Cover Beer is jarig

Hoogland en van Klaveren

Klik hier om dit boek goedkoop en snel bij Bol.com te bestellen - morgen in huis!

Het verhaal:

Beer houdt NIET van verjaardagen. Hij vindt feestjes, ballonnen, wenskaarten en cadeautjes maar niks. Het liefst zou hij op z’n verjaardag alleen zijn en zijn huis schoonmaken of zoiets. Maar zijn vriendje Muis denkt daar anders over!

Team Juf Sanne zegt:

Het vierde deel uit de serie boeken over beer. Met prachtige platen in aquarellen met zachte kleuren, die vaak bijna beide bladzijden beslaan. Een mooie, grote bruine beer en een kleine grijze muis zijn de hoofdpersonen. De geluiden die beer bij het poetsen van zijn huis maakt staan schuingedrukt, leuk om die ook echt te maken tijdens het voorlezen. Beer is jarig maar houdt absoluut niet van verjaardagen en feest. Hij wil helemaal niet jarig zijn, hij vindt het veel fijner om lekker te poetsen in zijn eigen huis. Zijn vriendje muis wil wel feest vieren en probeert op allerlei manieren binnen te komen en feest te vieren met beer. Beer herkent hem telkens weer en muis neemt dit in de volgende vermomming mee om nog minder herkenbaar te zijn. Als er een pakje door de schoorsteen komt en beer muis naar buiten stuurt heeft hij eigenlijk wel een beetje spijt. Hij heeft namelijk nog nooit een cadeautje gekregen… Als de bel gaat ligt er een pakje op de stoep. Beer kijkt in de doos en ziet een prachtige taart. Hij zoekt en roept nog, maar vindt geen spoor van muis. Voorzichtig pakt de doos op en neemt hem mee naar binnen. En net wanneer hij een hap van deze heerlijke chocoladetaart in zijn mond wil stoppen… een happy end!

Deel dit bericht: