Mijn huisdier is een boek

Auteur Bob Staake, illustrator van vele kinderboeken waaronder diverse Little Golden Books, heeft een geweldig boek uitgebracht over een klein jongetje en zijn ongewone huisdier. De meeste huisdieren zijn honden en katten, maar wat gebeurt er als een klein jongetje een ander huisdier kiest, een huisdier dat niet miauwt of blaft? Geen dier maar een boek! ‘Boeken zijn de beste huisdieren,’ zegt het jongetje en vervolgens kiest hij een felrode uit. Het vrolijke verhaal van Bob Staake over een klein jongetje en zijn boek zal in de smaak vallen bij mensen die van boeken houden. Wanneer het boek zoek raakt, begint er een avontuurlijk verhaal, met uiteindelijk een happy end!

Mijn huisdier is een boek Boek omslag Mijn huisdier is een boek
Bob Staake
Rubinstein

Het verhaal:
Auteur Bob Staake, illustrator van vele kinderboeken waaronder diverse Little Golden Books, heeft een geweldig boek uitgebracht over een klein jongetje en zijn ongewone huisdier. De meeste huisdieren zijn honden en katten, maar wat gebeurt er als een klein jongetje een ander huisdier kiest, een huisdier dat niet miauwt of blaft? Geen dier maar een boek! ‘Boeken zijn de beste huisdieren,’ zegt het jongetje en vervolgens kiest hij een felrode uit. Het vrolijke verhaal van Bob Staake over een klein jongetje en zijn boek zal in de smaak vallen bij mensen die van boeken houden. Wanneer het boek zoek raakt, begint er een avontuurlijk verhaal, met uiteindelijk een happy end!

Team Juf Sanne zegt:
Bijzondere kleurrijke tekeningen en een fantasierijke tekst op rijm vallen mij meteen op wanneer ik dit boek opensla. De tekeningen bevatten veel kleine details moeten je aanspreken om van dit boek te kunnen genieten.

In de klas is het boek goed te gebruiken bij een thema over huisdieren, maar ook als zonder thema is het goed te gebruiken. Een jongen zonder naam is de hoofdpersoon waar alles om draait. Alle kinderen kunnen zich in hem verplaatsen. De jongen wil graag een huisdier maar geen harige vieze. Hij is op zoek naar een huisdier met alleen maar voordelen en geen nadelen. Uiteindelijk kiest hij een boek als huisdier…
Op en dag komt hij thuis uit school en is zijn boek verdwenen. Uiteraard volgt er een zoektocht en loopt het gelukkig weer goed af.