Ik ben niet klein! – Stephanie Schneider en Henrike Wilson

Tembo is altijd de kleinste. Daar heeft hij schoon genoeg van. Hij is toch zeker een olifant! En dat zal hij bewijzen ook. Hij zal laten zien dat hij groot genoeg is om een tijger bang te maken. Maar hoe Tembo ook zoekt – er is geen tijger te vinden…

Ik ben niet klein! Boek omslag Ik ben niet klein!
Stephanie Schneider en Henrike Wilson
Lemniscaat

Het verhaal:

Tembo is altijd de kleinste. Daar heeft hij schoon genoeg van. Hij is toch zeker een olifant! En dat zal hij bewijzen ook. Hij zal laten zien dat hij groot genoeg is om een tijger bang te maken. Maar hoe Tembo ook zoekt – er is geen tijger te vinden…

Als hij teleurgesteld terugkeert naar de kudde, ziet hij naast zijn moeder een piepklein olifantje liggen. Hij heeft een zusje gekregen: opeens is hij een Grote Broer!

Met een hoog knuffelgehalte geeft Henrike Wilson gestalte aan Tembo – zijn naam betekent ‘olifant’ in het Swahili. Ik ben niet klein! heeft alles om het favoriete boek te worden van kinderen die ook klein worden gevonden, aankomende grote broers of zussen, olifanten – liefhebbers en iedereen die van mooie prentenboeken houdt.

Juf Sanne zegt:

Het is allerminst een klein boek te noemen en dat doet dit boek goed tot zijn recht komen. De platen van de olifanten zijn werkelijk prachtig te noemen. Het verhaal is zeer vertederend, schattig, ontroerend. Een beauty!