Elfje Marie in de sneeuw – Jean-Philippe Rieu & Mark Janssen

Elfje Marie slaapt in de pluimstaart van Mini eekhoorn. Buiten is alles wit. Het heeft gesneeuwd. Iedereen stormt naar buiten om in de sneeuw te spelen. Plotseling verdwijnt Marie in de sneeuw. Alles is pikkedonker in plaats van wit. Marie is vreselijk bang, zeker als er dan nog een donkere gedaante haar kant op komt. Klaas Mol is gelukkig vriendelijk en brengt Marie terug bij haar vrienden. Zoveel meer dan een boek. Jean-Philippe Rieu schreef opnieuw een prachtig verhaal met het elfje Marie in de hoofdrol en componeerde er muziek bij. Die hoor je op de DVD bij dit boek, waarop de vrolijke illustraties van Mark Janssen volop tot leven komen.

Elfje Marie in de sneeuw Boek omslag Elfje Marie in de sneeuw
Jean-Philippe Rieu & Mark Janssen
Clavis

Het verhaal:

Elfje Marie slaapt in de pluimstaart van Mini eekhoorn. Buiten is alles wit. Het heeft gesneeuwd. Iedereen stormt naar buiten om in de sneeuw te spelen. Plotseling verdwijnt Marie in de sneeuw. Alles is pikkedonker in plaats van wit. Marie is vreselijk bang, zeker als er dan nog een donkere gedaante haar kant op komt. Klaas Mol is gelukkig vriendelijk en brengt Marie terug bij haar vrienden. Zoveel meer dan een boek. Jean-Philippe Rieu schreef opnieuw een prachtig verhaal met het elfje Marie in de hoofdrol en componeerde er muziek bij. Die hoor je op de DVD bij dit boek, waarop de vrolijke illustraties van Mark Janssen volop tot leven komen.

Juf Sanne zegt:

Elfje Marie geniet met haar vriendjes van de winter. Niet met alle vriendjes want sommige zijn te moe en blijven liever binnen. Julia en Gijs maken samen met Marie een sneeuwelf en een hoop lol in de sneeuw, maar tijdens het sleeën vliegen ze uit de bocht en raakt Marie kwijt. Waar kan ze toch zitten? Marie is onder de grond belandt en is bang en alleen. Of is ze toch níet alleen? Sfeervol en spannend boek over Elfje Marie met prachtige illustraties van Marc Janssen. Op de bijgeleverde dvd wordt het verhaal ondersteund met muziek en komen de prenten tot leven.