Piepklein taartje – Mark Bailey, Michael Oatman & Edward Hemingway

Kleine Olleke is het enige kind op een feestje voor volwassenen. Niemand besteedt aandacht aan de arme Olleke, en ze kan niet bij het eten. Waarom is alles altijd alleen voor groten? Dan ontdekt ze tot haar verrassing een muizenhol in de muur, waar het kookprogramma van een muizenchef wordt gefilmd voor muizenteevee. Olleke ontdekt dat de chefkok al zijn zintuigen gebruikt voor het bakken van een overheerlijke taart. En heeft dat taartje niet precies de goede grootte voor het lekkere hapje waar ze net zo’n zin in had?

Piepklein taartje Boek omslag Piepklein taartje
Mark Bailey, Michael Oatman & Edward Hemingway
Rubinstein

De inhoud:

Kleine Olleke is het enige kind op een feestje voor volwassenen. Niemand besteedt aandacht aan de arme Olleke, en ze kan niet bij het eten. Waarom is alles altijd alleen voor groten? Dan ontdekt ze tot haar verrassing een muizenhol in de muur, waar het kookprogramma van een muizenchef wordt gefilmd voor muizenteevee. Olleke ontdekt dat de chefkok al zijn zintuigen gebruikt voor het bakken van een overheerlijke taart. En heeft dat taartje niet precies de goede grootte voor het lekkere hapje waar ze net zo’n zin in had?

Juf Sanne zegt:

Leuk en lief boek waar je ook in de klas veel mee kunt! Zo worden tijdens het bakken alle zintuigen benoemd, is een gedeelte van de tekst op rijm en biedt het boek aanleiding om te praten over koken.
Klassieke tekeningen die zeker passen bij uitgeverij Rubinstein, de uitgever van de Gouden Boekjes.