Sinterklaas slaat een jaartje over – Susanne Wiersma & Linde Faas

Sinterklaas heeft er nou eens even geen zin in. Ieder jaar dat gedoe. Hij besluit dit jaar niet naar Nederland af te reizen. Zijn Pieten proberen hem te overtuigen, maar Sint is een meester in het verzinnen van smoesjes: zijn paard is weggelopen, de pepernoten zijn op, zijn grote boek is zoek, de stoomboot kapot. Hij gaat gewoon niet.
Dan ontvangt Sint een brief van een meisje. Sint heeft haar iets beloofd… en wat nu?

Sinterklaas slaat een jaartje over Boek omslag Sinterklaas slaat een jaartje over
Susanne Wiersma & Linde Faas
Lemniscaat

De inhoud:

Sinterklaas heeft er nou eens even geen zin in. Ieder jaar dat gedoe. Hij besluit dit jaar niet naar Nederland af te reizen. Zijn Pieten proberen hem te overtuigen, maar Sint is een meester in het verzinnen van smoesjes: zijn paard is weggelopen, de pepernoten zijn op, zijn grote boek is zoek, de stoomboot kapot. Hij gaat gewoon niet.
Dan ontvangt Sint een brief van een meisje. Sint heeft haar iets beloofd… en wat nu?

Juf Sanne zegt:

Ik moet zeggen, de titel bracht een beetje angst bij mijn kinderen. Sinterklaas die een jaartje overslaat? Dat kan toch niet? Maar de toon in het boek is uiterst grappig. Sinterklaas die smoesjes verzint en dat op hilarische wijze doet. De platen zijn prachtig geïllustreerd, er valt veel te zien. De tekst is kort, dit zorgt ervoor dat je zelf langer de pagina’s bekijkt en bespreekt. En bang hoeven de kinderen niet te zijn, want natuurlijk komt alles weer goed. “In boeken kan alles, hè mam?”