Piet kan dat niet! – Erik van Os & Elle van Lieshout

In dit humoristische verhaal krijgt een klein pietje les van een speciale pietenjuf. Want om Piet te worden, moet je heel veel kunnen: klimmen, rijmen, bakken en nog veel meer. Maar hoe het pietje ook zijn best doet, het lukt allemaal niet zo goed. Daarom vraagt hij raad aan Sinterklaas. Dan zit er een bijzondere draai in het verhaal: Sinterklaas blijkt al die dingen zelf ook niet te kunnen. Gelukkig heeft hij wel een oplossing: als Piet worden te moeilijk is, dan wordt het pietje toch gewoon Sinterklaas?

Piet kan dat niet! Boek omslag Piet kan dat niet!
Erik van Os & Elle van Lieshout
Maretak

De inhoud:

In dit humoristische verhaal krijgt een klein pietje les van een speciale pietenjuf. Want om Piet te worden, moet je heel veel kunnen: klimmen, rijmen, bakken en nog veel meer. Maar hoe het pietje ook zijn best doet, het lukt allemaal niet zo goed. Daarom vraagt hij raad aan Sinterklaas. Dan zit er een bijzondere draai in het verhaal: Sinterklaas blijkt al die dingen zelf ook niet te kunnen. Gelukkig heeft hij wel een oplossing: als Piet worden te moeilijk is, dan wordt het pietje toch gewoon Sinterklaas?

Juf Sanne zegt:

Het kleine pietje is al 8 jaar maar hij moet nog veel leren. Geen probleem, juf Nan doet hem alles voor. Piet begint met veel enthousiasme maar alles loopt uit op een fiasco. Gelukkig kan Sinterklaas hem troost bieden én heeft hij een slim plan voor deze lieve Piet.

De tweeëntwintig bladzijdes zijn verdeeld in vijf korte hoofdstukken met veel stukken in de tekst die regelmatig terugkomen.  Als je de auteurs Erik van Os en Elle van Lieshout een beetje kent dan weet je dat je ook een humoristische noot kunt verwachten. En we worden zeker niet teleurgesteld. Mijn kinderen moesten hard lachen om de plaat waar op te zien was dat Pietje de pakjes bij de verkeerde personen had bezorgd. Daarnaast hebben deze auteurs veel ervaring met het schrijven van boekjes voor beginnende lezers. Ik vind het een vak apart, het is echt geen makkelijke opgave. Het is ze deze keer ook weer bijzonder goed gelukt.

Schattig boekje voor beginnende lezers met vrolijke tekeningen van Els van Egeraat. Leuke tip voor aanschaf op school of als schoencadeau.