Kartonnen speelgoed van Kartonhuis en win!

Mijn oog was er al eens op gevallen tijdens een internetsurfsessie: een huis van karton, zo groot dat je er in kunt! Bij nadere inspectie blijkt dat je op www.kartonhuis.nl veel meer dan huizen van karton kunt krijgen: raketten, poppenhuizen, vliegtuigen, racewagens, tipi’s en nog veel meer. Ik keek mijn ogen uit. Een keuze was snel gemaakt, een raket moest het worden. En omdat ik het niet kon laten, ook het poppenhuis.

poppenhuisvankarton01

Lees verder voor de recensie …

Het aanbod en gebruik:

Mijn bestelling was er al na één dag! En toen de raket bezorgd werd door de postbode, viel het formaat meteen op. Natuurlijk wist ik wel wat de afmetingen zouden zijn. Het staat er: 1.70 meter. Maar toch, die doos waar de raket keurig in verpakt zat was groot! Een blije sticker van kartonhuis.nl erop vertelt je dat je het juiste product hebt. Nu nog even in elkaar zetten. Daar kreeg ik wel even Ikea-gevoelens bij. Een instructiebriefje vertelt en visualiseert wat de bedoeling is. Misschien moeten we Ikea wel dankbaar zijn, we draaien ons hand er niet meer voor om, dit soort in-elkaar-zet-constructies. Binnen tien minuten stond er een enorme raket in de ruimte. Het was nog een kwestie van instappen en vertrekken maar!

raketvankarton01

In de praktijk:

Stel je voor, het thema ruimte in je klas en de huishoek is verbouwd tot lanceerbasis, met centraal een raket van 1.70 hoog. Dat is toch geweldig? Je moet er wel eerst wat aan doen. Want een witte raket is een saaie raket. Vergis je niet, het optuigen van de raket is geen sinecure. Het zijn grote vlakken die in de verf gezet moeten worden. Als je besluit om zelf de ondergrond gekleurd te maken, alvorens de kinderen ermee aan de slag gaan, dan raad ik je aan gewoon een verfroller te gebruiken. Daarna kunnen kinderen er helemaal zelf mee aan de slag. De raket is groot genoeg om met vier kinderen tegelijk aan te werken. Tekenen, schilderen, plakken, de raket wordt er alleen maar mooier van. En hij gaat er misschien nog wel harder van ook.

Het karton droogt razendsnel, dus veel tijd kost het allemaal niet. Eenmaal klaar om op te stijgen kunnen twee tot drie kinderen al giechelend plaatsnemen in de raket. Het voordeel van het lichte karton wordt nu ineens wel een nadeel. De raket gaat aan de wandel. Maar ach, er raakt niemand gewond tijdens deze ruimtewandeling.

raket01 raket02

Het poppenhuis stond binnen een oogwenk in elkaar en het spelen kon gelijk beginnen. Mijn kinderen zijn erg van de Cars en dat werden de nieuwe bewoners van het poppenhuis. Uren hebben ze met het huis gespeeld en zich geamuseerd. Ze maakten meubels van Lego, lege doosjes en deksels. Tot mijn dochter opmerkte dat het huis wel een kleurtje kon gebruiken. En dus namen we rode verf en een sponsje en stempelden we bakstenen aan de buitenkant van het huis. Onmiddellijk kreeg ik ideeën om dit huis tijdens de Sinterklaasperiode te gebruiken. Het zou fantastisch staan op de verteltafel of juist speciaal een hoek inrichten met Sint en Piet poppetjes. De kinderen kunnen met spullen uit de klas zelf het huis inrichten. Het zou een heus groepswerk kunnen worden!

 

Juf Sanne zegt:

Het is een verrijking voor je themahoeken om dingen op kindformaat in te zetten zoals bijvoorbeeld een raket, een wigwam of een speelhuis. Het is een relatief goedkope manier, om kinderen uit te dagen in hun spel, binnen het thema van dat moment. Bovendien kan het met versiering en aankleding geheel aangepast worden aan de sfeer in de klas. Makkelijk te verplaatsen, eenvoudig op te ruimen, want de hele boel kan zo weer uit elkaar en op een stapel. De handleiding niet weggooien dus!

kerstboomkarton02

Ik mailde zo enthousiast naar de mensen van Het Kartonhuis dat ze een leuk aanbod deden. We mogen een pakket van vijf kartonnen kerstbomen voor op school weggeven die je geheel naar eigen inzicht kunt versieren. Waarom geen blauwe kerstboom dit jaar? De kinderen kunnen zich helemaal uitleven deze kerst.

Wil jij dit pakket winnen? Beantwoord dan de volgende vraag:

Hoeveel verschillende producten biedt Kartonhuis aan op hun site? 

Mail je antwoord  voor 24 november 2013 naar Juf Sanne o.v.v. kartonhuis actie en vergeet daarbij niet je adres te vermelden.

En de winnaar van de vijf kartonnen kerstbomen is: Martine Penning! Gefeliciteerd Martine!

kartonhuislogo01