Willewete Wereldkinderen – Reina Ollivier & Eline van Lindenhuizen

Willewete Wereldkinderen Boek omslag Willewete Wereldkinderen
Willewete
Reina Ollivier & Eline van Lindenhuizen
Clavis

Het verhaal:

Overal in de wereld vind je kinderen. Elk kind heeft zijn eigen huidskleur, zijn taal en zijn gewoonten. Dat heeft te maken met je ouders en met het werelddeel waarin je woont. Wat doen kinderen in Afrika overdag? Eten kinderen overal met mes en vork? Zijn alle neuzen over de hele wereld dezelfde? Met welke dieren spelen kinderen uit Oceanië? En welke sport beoefenen ze in Noord-Amerika?

Juf Sanne zegt:

Dit boek valt in de categorie de wereld. Wat een plaatje dit boek, heel aandoenlijk. Het vertrekt weer vanuit een herkenbare situatie en neemt je stap voor stap zo mee de wereld in. Het vertelt je weetjes over kenmerkende eigenschappen van andere volken en culturen en ondertussen leer je nog wat over andere talen en gewoontes.Schattige tekeningen, heerlijke sfeer, knap werk!

Trefwoorden: diversiteit, wereldkennis, kinderen, culturen, landen