Willewete Grote uitvindingen – Jozua Douglas & Margot Senden

Willewete Grote uitvindingen Book Cover Willewete Grote uitvindingen
Willewete

Clavis

Klik hier om dit boek goedkoop en snel bij Bol.com te bestellen - morgen in huis!

In de categorie Geschiedenis, het boek Grote Uitvindingen. Briljant! Ik las dit boek aan mijn dochter voor. Ze viel van de ene verbazing in de andere! “Leefden mensen vroeger in grotten?” “Hadden ze vroeger geen wc?” En bij de vraag wat werkt allemaal op stroom ging ze de kamer door op zoek naar stekkers. Een ware openbaring voor mijn 5-jarige kan ik je vertellen. Ik vond het fantastisch om te zien en wat ben ik blij met Willewete en dit boek in deze reeks. Het boek begint in de oertijd en legt kinderen de reden uit van de diverse uitvindingen. De belangrijkste uitvindingen worden besproken en hier en daar even aandacht voor de uitvinder zelf. Van elektrische apparaten, naar boekdrukkunst, het wiel, en stoommachines. Het wordt allemaal besproken. In een grappig stripje waarin een kind een uitvinding doet kreeg mijn dochter het idee dat uitvinden niet alleen voor “volwassenen” is. De grote plaat neemt je mee door de tijd, waarvoor ik mijn complimenten wil uiten voor de illustratrice. Dat zou geen makkelijke klus geweest zijn. Ook leuk is de pagina met de 2 huizen erop. Een huis van vroeger en een huis van nu waarop de verschillen gezocht kunnen worden. Leuke, mooie en soms grappige illustraties met begrijpelijke en enthousiaste tekst. Waarom waren deze boeken er niet toen ik een kind was!

Deel dit bericht: