Superjuffie op safari – Janneke Schotveld

Superjuffie op safari Boek omslag Superjuffie op safari
Janneke Schotveld
Van Holkema & Warendorf

Het boek:
Juf Josje en haar klas zijn op schoolreisje naar Schiphol. Meester Snor gaat ook gezellig mee. Maar ze zijn er nog maar net of Superjuffie moet al in actie komen en een koffer vol baby-krokodillen redden. Om te zorgen dat ze daarna ongezien weer terug kan veranderen in juf Josje, duikt Superjuffie samen met een paar leerlingen een openstaande container in. Maar dan wordt de container dichtgegooid en in een vliegtuig gezet. Ze belanden bij een groep biologen midden in Afrika. Er is geen enkel contact met de buitenwereld meer en wat nog erger is: er zijn daar stropers actief en de olifanten lopen groot gevaar… De hulp van Superjuffie is noodzakelijk, maar heeft juf Josje wel genoeg krijtjes bij zich?

Juf Sanne zegt:

Hoera! Een nieuw boek over Superjuffie, de derde alweer! Zoals je hierboven hebt kunnen lezen staat Superjuffie weer een groot avontuur te wachten. In Afrika zijn er natuurlijk weer dieren in nood en maken we kennis met veel nieuwe personages en diersoorten. Het boek zit weer vol spanning en avontuur zoals een echt superjuffie boek betaamt. Absoluut een aanrader om voor te lezen in de klas. Annet Schaap maakte wederom de inmiddels herkenbare illustraties, allemaal zwart-wit met humor en uiterst complimenterend bij het boek. Aan te raden voor kinderen vanaf 7 jaar.