Rik en de Paashaas – Liesbet Slegers

Rik en de Paashaas Boek omslag Rik en de Paashaas
Liesbet Slegers
Su Kids & Digits

Het verhaal:

Het is bijna Pasen! Rik maakt een paasmandje in de klas en schildert eieren in mooie kleuren. En dan… komt de paashaas! Hij stopt alle paaseieren in zijn mand en verstopt ze in de tuin van Rik. En als Rik ze allemaal heeft gevonden, is er een groot paasfeest! Ook Sam de poes is van de partij. Maar zoals altijd heeft hij zich weer goed verstopt. Achterin het boek zitten twee bouwplaten met uitdrukbare figuren. Met een beetje lijm en wat voorwerk zit alles zo in elkaar. Het resultaat is een leuk paastafereel met alles erop en eraan: paaseieren, een mand, de paashaas en nog veel meer!

Juf Sanne zegt:

Dit boek is een zoekboek maar wel met een +! Het is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en er is ontzettend veel te doen in dit boek. De pagina begint met een opdracht want Sam de poes verstopt zich werkelijk in elke pagina. De hoofdopdracht, een in elke boek terugkerende opdracht, is de poes Sam te vinden. Daarnaast zijn er andere zoekopdrachten verwerkt met hier en daar leuke en leerzame feiten. Elke pagina begint met een kort verhaaltje, de tekst is simpel en aansprekelijk. Het nodigt uit om te zoeken op de pagina en laat dat nou precies de bedoeling zijn. Bij de term zoekboek verwacht je misschien druk en vol maar dit is bij Rik en de Paashaas nou weer niet het geval. Er valt genoeg te zien maar niet zoveel dat je hoofd ervan tolt. Precies goed voor deze leeftijdsgroep is mijn mening. Het boek is zelfs voor kleuters een aanrader, er zijn genoeg opdrachten te verzinnen. Je kunt naast tellen ook rijm of klankspelletjes verzinnen. De laatste pagina biedt de antwoorden op alle vragen die het boek aan het kind gesteld heeft. En dit boek heeft nog iets extra’s. een leuke bouwplaat om samen gezellig samen te knutselen! Ondertussen klets je wat af en stimuleer je de woordenschat enorm! Lezen, zoeken en knutselen samengebracht in een prachtig boek. Een pluim voor Liesbeth Slegers. Ik vind dit boek absoluut een aanrader voor peuters en jonge kleuters.

Wil je doorgaan met tellen? Hier vind je genoeg suggesties.