Ridder Wiebe – Ruth Wielockx

Ridder Wiebe Boek omslag Ridder Wiebe
Ruth Wielockx
Clavis

Het boek:
‘Weet je,’ droomt Flanel luidop, ‘als ik een ridder tegenkom, blijf ik voor altijd bij hem’. Daar schrikt Wiebe van. Hij hoopt dat Flanel nooit een ridder tegenkomt. Hij wil dat Flanel voor altijd bij hem blijft! Wiebe doet heel hard zijn best om Flanel ervan te overtuigen dat hij net zo stoer en sterk is als een ridder.

Juf Sanne zegt:

Ik was aangenaam verrast door dit leuke boek. Ridders en kastelen worden in principe bekeken als een onderwerp voor jongens maar dit boek is ook ontzettend leuk voor meisjes. Flanel en Wiebe vinden een echt ridderpaard in het bos. Het paard voert ze mee naar een heus ridderkasteel. Er is niemand thuis. Of toch wel? De halve pagina’s in het boek geeft een leuk effect. Op elke bladzijde valt er iets te ontdekken en iets te leren. De twee hoofdpersonages doorlopen het kasteel en bespreken alles wat ze tegenkomen. Daardoor komen we aardig wat te weten over ridders en kastelen. Maar je moet natuurlijk ook wel dapper zijn om ridder te worden. Is Wiebe wel zo dapper? Een boek over bang en dapper zijn, verliefd zijn en ridders en kastelen.