Jij bent je brein luisterboek – Jan Paul Schutten & Dick Swaab

Jij bent je brein luisterboek Boek omslag Jij bent je brein luisterboek
Jan Paul Schutten & Dick Swaab
Luisterboek
Rubinstein

Het luisterboek:
Hoe werkt je geheugen? Kun je je brein trainen zodat je hogere cijfers haalt? Verraden je hersenen of je verliefd bent of niet? En waarom gedraagt je grote broer of zus zich de laatste tijd zo vreemd?

De ontwikkeling van de hersenen, opmerkelijke hersenziekten en de oorsprong van ons gedrag: al deze thema’s komen uitgebreid aan bod in dit boek. Vol vaart en humor behandelen Dick Swaab en Jan Paul Schutten ook lastige onderwerpen als de vrije wil en het religieuze brein. Zo maken zij van Jij bent je brein een prachtige mix van alles wat je móét weten en alles wat je wílt weten over je hersenen.Jij bent je brein! Samen met Jan Paul Schutten heeft Dick Swaab deze kindereditie van zijn bestseller geschreven. Het luisterboek wordt voorgelezen door Jeroen Kramer die al vele (kinder)boeken voorlas. Hij doet dit samen met Roan Pronk (12) uit Voorburg en Bouwien Begeman (14) uit Nieuwe Pekela. Roan en Bouwien zijn ware voorlees kampioenen. In respectievelijk 2012 en 2011 wonnen ze de Nationale Voorleeswedstrijd van Stichting Lezen.

Juf Sanne zegt:

Ik vind het zo knap. Hoe je een moeilijk onderwerp op een ontzettend leuke manier interessant kunt maken zonder dat het saai wordt. Dat is in ‘Jij bent je brein’ uitstekend gelukt. De kennis van een wetenschapper en de kundigheid van één van de beste schrijvers van kinderboeken die Nederland op dit moment heeft brachten dit bijzondere boek. Met geluidseffecten en bijzonder grappige weetjes luister je 2,5 uur naar een ton aan informatie over het brein. Dit luisterboek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, zet de cd op in de klas en stel achteraf vragen. Maak een quiz die de hersens doen kraken, daag de kinderen uit tot het uitzoeken van verhalen over het brein. Het zal met dit fantastische luisterboek een feestje zijn om een klassenproject te beginnen. Wie weet, als we maar genoeg mailtjes schrijven komt er misschien wel een deel 2;-)