Hockeyvrienden – Vivian den Hollander

Hockeyvrienden Boek omslag Hockeyvrienden
Vivian den Hollander
Van Holkema & Warendorf

Het verhaal:
In Hockeyvrienden speelt Britt erg goed bij de meiden in de E1, maar mist ze Suzan en haar vriendinnen die in de E2 spelen. Als de vader van een van de spelers van haar oude team dan ook nog een oud Volkswagenbusje op de kop tikt, waarmee ze naar uitwedstrijden gaan, is Britt extra teleurgesteld. Ze wil zo graag mee met de meiden van de E2, maar in de E1 heeft ze meer mogelijkheden om haar hockeyvaardigheden te verbeteren. Britt staat voor een lastige keuze: presteren op een hoger niveau of vriendschap?

Juf Sanne zegt:
Een andere serie uit de collectie van Vivian den Hollander is ‘Super sticks’. De boeken gaan over een vast groepje vrienden die met veel plezier met elkaar hockeyen. Wat ik erg leuk vind aan de boeken is dat het situaties schetst waarin de lezers wellicht zelf ook in terecht kunnen komen. Kies je voor vriendschap of voor topsport?
De boeken zijn ook als e-book verkrijgbaar en zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.