Het vrolijke winter voorleesboek – Marianne Busser & Ron Schröder

Vrolijke winter voorleesboek, het Boek omslag Vrolijke winter voorleesboek, het
Marianne Busser & Ron Schröder
Van Holkema & Warendorf

Het verhaal:

In deze bundel staan versjes, liedjes en verhaaltjes over allerlei dingen die in de winter spelen. Verschillende personages beleven nieuwe avonturen. Zo koopt het mannenkoor als verrassing een joekel van een kerstboom voor tante Dina en eisen ze dat de boom keurig wordt ingepakt. En de kleuterklas is supertrots op hun kerststal. De blote koning is zo blauw van de kou dat de koningin hem niet eens meer herkent, en olifantje Oliebol houdt lekker een pyjamadag. Daan en Doortje komen in de krant met hun vogelrestaurant, en Kobus en Kwak hebben een wel heel bijzondere vriend … Een heerlijk boek vol grappige tekeningen van Dagmar Stam voor jong en oud over de winter!

Juf Sanne zegt:

Het vrolijke wintervoorleesboek is een zeer handig boek voor kleuterjuffen en meesters. De eerste plaat in het boek is al gelijk eentje om regelmatig te bekijken. Veel figuren die in verhalen, versjes en liedjes in het boek voorkomen staan op deze plaat afgebeeld. Zo krijgt die plaat, na het voorlezen van een nieuwe bladzijde, steeds meer betekenis voor de kinderen. Je raakt steeds nieuwsgieriger want welk verhaal zit er achter Het groene varken in de sloot? Gelukkig! Op de grote plaat zien we dat varken gered wordt uit de sloot!
Juffen en meesters, met dit boek kom je de winter wel door!